Képek


Meghívó 1.

 Kedves Borbarátok,

Most a mustnak van itt az ideje. Végre már véglegesnek mondhatom, hogy sikerült megszervezni mintegy 600 kg Kékfrankost. Előre is öszönet Radics Zsolt szomszédomnak a vasárnapi fuvar bevállalásáért, Horváth Gabinak, hogy elmossa és elhozza kis darálóját és prését, egy magasabb helynek a megjavult időjárásért, s nem utolsósorban e bánatos időkben aggódó kérdéseitekért, hogy mikor lesz már megint Borklub.

A Kékfrankosból szándékomban áll elkövetni egy szép rose-t. A kékszőlő mustja mellé azért felhozunk pár kg, a kis présre elegendő fehér szőlőt is, hogy legyen must választék. Ezt ledaráljuk, majd megpréselgetjük Horváth Gabi présén.

A fő attrakció azonban a rose készítése lesz. Ehhez leginkább türelemre és beleérzőkézségre lesz szükségünk, mint majd megláthatjátok. Abban a reményben vágok neki, hogy a novemberi Márton-napi libásvacsoránkon már egy szép bort mutathatok be Nektek. Ha szűken is, de a korai szüret miatt lesz rá esély.

Azt hiszem, ennyi must mellett ebbe az alkalomba belefér az is, hogy azok számára, akik lemaradtak a nyár végi borrendelésről, bemutathassam az idén aranyakkal elhalmozott, B.füred-Csopaki Borvidék legjobbja Traminit, és a döbbenetesen fejlődőképes Cabernet Sauvignont is.
Mindkettőt természetesen, hogy érdemének megfelelően tudjuk értékelni, két meglepi bor fogja bevezetni.

Mivel pedig pince-szabadtéri vidám szüreti eseményre fog sor kerülni, ezért a szokásos kifli-sajt-alma helyett most hangulatosan illeszthető lesz a legendákba vesző buliidők szent kegytárgya a zsírosdeszka, fokhagymás sültzsírral-lilahagymával feldobva. Ha valakinek van választéknövelő, -kiegészítő ötlete, szívesen fogadom, végtére akár sütögetni is van hely és eszköz.

Találkozó: 16-án, vasárnap, 16.30-kor a Torbágyi úti pincesornál, a diófa alatt.

Részvételi díj a szokásos: 1500 Ft/fő.

Tudom, hogy az idő rövid a meggondolásra, de idén eddig ilyen tervezhetetlen volt a szüret. Remélem nem okoz nagy zavart a vasárnapi családi programokban. A lényeg, hogy minden Borklubtagot és szomszédot szeretettel várunk egy legalább 25 éve száraz pince szent nedűvel való
benedvesítésére.

Várom mielőbbi visszajelzéseteket!
Üdv, Ritecz János


Meghívó 2.

Kedves Borbarátaim, szomszédaim,

A szüretben pont az a bájos, hogy az a gyerekeké is. Köszi a sok elentkezést és persze hozzátok a gyerekeket. Eddig 8 klf. korú gyerkőcöt számoltam össze. Azért hozzatok egy-két gyerekjátékot is.
Famászáshoz egy jólfejlett diófával rendelkezem. Az is biztos leköti ket, ráadásul az életre nevel. Must lesz, jó zsíros kenyér lesz. Déberling Zsolti is érkezik majd, ő is kinyit, így sok helyen ellehetünk.

Állítólag még az idő is szép lesz, mi kell még? (Csivó zse bóle? -írta Tatjána is lelkesen, bár ő ekkor momentán Anyeginre gondolt). Ma este is pl.,  úgy 18.30 körül, a Nap átsütötte a présházat és besütött a pincébe is, mikor kinyitottam az ajtót. Nem rossz fíling, pláne, ha minden kész lesz végre.

Tehát vasárnap 16.30-től várlak Benneteket.
Üdv, Ritecz János