Egyesületünket a szükség hozta életre. Az utak áldatlan állapota, az önkormányzat tehetetlensége valamint a jobb lakókörnyezetünk kialakításának igénye miatt úgy határoztunk jónéhányan a telepről, hogy érdekeink közös képviselete érdekében egyesületet alapítunk. 
A közös képviseletünknek is van előzménye. A 2002-es nagy esőzések miatt a Töki utcában lakókat elöntötte a szennyvíz (ill. az annál is sűrűbb anyag), ami a terület rossz kivitelezésének a következménye. Az ott lakók, és akik úgy érezték, hogy a rossz kivitelezés őket is sújtja, pertársaságot alapítottak, hiszen valaki felelős azért, hogy ilyen minőségű a közmű a területen.

Egyesületünk 2004.05.27. óta hivatalosan is bejegyzésre került.
Az eddigi legnagyobb és legsikeresebb projektünk a játszótér létrehozása. Emellett több "társadalmi munkát" is végeztünk: szemétszedés, parkfásítás. A csapatszellem erősítése, és egymás jobb megismerése céljából több rendezvényt is megszerveztünk már: "Nyitott ajtók, nyitott pincék..." elnevezésű családi napot, Mikulást, Batyusbált és Majálist. Borklubunk 2004 végén indult, sikere azóta is töretlen. A környéken és saját bőrünkön tapasztalt közbiztonság miatt, "rendszeres rendszertelenséggel" járőrözünk is.

Céljaink:

 • Kulturált lakókörnyezet, a mindenkori műszaki színvonal által megkövetelhető infrastruktúra kialakítása, fejlesztése, ezzel kapcsolatos pályázati részvételek, forrásszerzés, önerőszervezés, információcsere.
 • Közbiztonság javítása.
 • A kulturált egymás mellett élés alapvető szabályainak lefektetése - kiemelt figyelemmel a lakóterület gyermekközösségére-, elfogadása, betartása és minden törvényes erővel történő betartatása:
  - Ipari, szolgáltatási, kereskedelmi és vendéglátó tevékenységek kizárása, amelyek a kulturált együttélés alapvető szabályait zavarják
  - Környezetszennyezés minimalizálása
  - Állattartás szabályozása az önkormányzati rendeleteknek megfelelően
  - Telektulajdon és közvetlen határoló szakaszok ápolása, szervezett társadalmi munkában történő állagmegőrzése (pl. gyommentesítés, autóroncsok eltávolítása, ároktisztítás)
 • Érdekképviselet közös célok érdekében.
 • Forrás téri park kulturált 'jó gazda' gondosságával történő kialakítása.
 • Együttműködés Páty község önkormányzatával, polgármesteri hivatalával.
 • Egyeztetési és véleményezési képviselet kialakítása a lakóterületet érintő kérdésekben.
 • Együttműködés más pátyi egyesületekkel.
 • Integrálódás Páty község közösségéhez.
 • Páty község fejlődéséhez való aktív hozzájárulás. 

Az Egyesület jelenleg (2017.09.27-től) érvényes alapszabálya: pzskle_alapszabaly_20170927.pdf

Az alapító okirat, az elnökségi tagok által jóváhagyott 2003.12.12-i egyesületi alakuló ülésről szóló jegyzőkönyv , és az első alapszabály

 

Belépési nyilatkozat rendes tagnak (a területen lakóknak)

Belépési nyilatkozat pártoló tagnak (máshol lakó támogatóknak)

 

Kilépési nyilatkozat

Közhasznúsági jelentések: