Képek


Meghívó:


Kedves bort és kultúrát kedvelõ Barátaim, szomszédaim szerte a listán, sõt azon is túl,

Bár következõ Borklub találkozónk az egyesület közgyûlése miatt december elsõ péntekére csúszik át, de annál nagyobb öröm a helyszín!

Mint korábbi beszámolómban láthattátok a pincehegyi eredményeket, ott Kerék Tíbor neve ötször is feltûnt. Az ötfõs zsûri értékelése alapján egy aranyat, három ezüstöt, és egy bronzérmet nyert. A versenyértékelés és eredményhírdetés utáni beszélgetés során meghívta Borklubunkat a pincéjébe.  Most a dátumot is sikerült megerõsíteni. A részleteket is egyeztetjük nem sokára.

   Idõpont:     december 7., pénteken, 20.00 órakor
   Helyszín:    Pincehegy, Kerék pince
   Odajutás:   alulról félúton a nagyszinpad felé fel, vagy a negyszinpadtól lefelé tán 200 méter

Rajnai rizling, Sauvignon blanc, Chardonnay, Cabernet sauvignon, és Gazda Kedvence borainak és több évjáratuknak megismerése szép program lesz.

A pince fogadóképessége kb. 20 fő,
amit a jelentkezések sorrendjében töltünk fel.

Üdv, Ritecz János

Képek


Meghívó 1.:
Kedves Borbarátok,

Már nagyon régen találkoztunk. Közös kis szüretünk óta kiforrtak a borok a pincében, már meg is fejtettem őket. Most csendben ülepednek, tisztulnak. Márton-napi Borklubunkra kóstólót is tudok hozni innen, házunktájáról is.

 Képek


Meghívó 1.

 Kedves Borbarátok,

Most a mustnak van itt az ideje. Végre már véglegesnek mondhatom, hogy sikerült megszervezni mintegy 600 kg Kékfrankost. Előre is öszönet Radics Zsolt szomszédomnak a vasárnapi fuvar bevállalásáért, Horváth Gabinak, hogy elmossa és elhozza kis darálóját és prését, egy magasabb helynek a megjavult időjárásért, s nem utolsósorban e bánatos időkben aggódó kérdéseitekért, hogy mikor lesz már megint Borklub.

A Kékfrankosból szándékomban áll elkövetni egy szép rose-t. A kékszőlő mustja mellé azért felhozunk pár kg, a kis présre elegendő fehér szőlőt is, hogy legyen must választék. Ezt ledaráljuk, majd megpréselgetjük Horváth Gabi présén.


Képek a Kőszeg estről


Meghívó 1.

Kedves Borbarátok, érdeklődő Szomszédaim,

Márciusi, utazós Borklubunk fergeteges sikerrel zárult. Még pár nap és írok róla egy összefoglalót, friss aktualitásokkal (!) fűszerezve.

 

Meghívó 1.
Kedves Borklubtagok, pincék iránt érdeklődő utaznivágyók,

Többszöri kívánságotokra formát ölt egri túránk időpontja:
2007. március 30-31., péntek esti 17.00 órás indulással
és valamikor szombat esti hazaérkezéssel.

Meghívó 1.
Kedves Borbarátok,

Itt az ideje elkezdeni az évet. S mindjárt rendbontóan, nem a hónap végén, hanem így közepe felé, 19-én, péntek este, újra a Közösségi Házban.

Klubunk előrehozásának indoka, hogy február 3-ára fergeteges farsangi program van készülőben, s a hónap végén sokan nem érnének rá, mert a jelmezkészítéssel fognak bíbelődni.

Mit is fogunk kóstolni most az év első klubülésén? Sokat vívódtam magammal, mi is legyen a program. Szóban már többször említettem, hogy micsoda bizalomról van szó egy-egy bor beszerzésében.
Élelmiszerpiacunkba vetett bizalomról. Illetve pont annak hiányáról, ami a nagyközönség számára először a borokban nyílvánult meg. Meglátásaimról már sokszor megnyilatkoztam listánkon csendesen, úgy a magam módján, de a most decemberben napvilágra került orbitális élelmiszerügyek miatt, remélem már nem vagyok egyedül kétségeimmel. Csalfa, bornak nevezett folyadékba, a legnagyobb körültekintés ellenére már korábban is beleszaladtunk, akár bizalmasnak vélt helyről származóba is.

Ezért is üdvözlöm Rokolya Peti újítását a hétvégi disznótoros előkóstolóról. Az élmény persze akkor lenne teljes, ha a Petiék kerítéséhez kikötött kocák már péntek estétől megtekinthetők lennének és aztán hajnalban jöjjön, aminek jönnie kell. Ez persze olyan maximalizmus, ami borban kifejezve a szőlőtőkéket kívánná a Közösségi Ház udvarára hozni, némi terroir-mintával egyetemben, csatolva a maga személyes valójában az önkifejező borművészt is. S míg a Kanyar Disznaja egyelőre csak vágyképeinkben alkot áttetsző körvonalakat, borkóstolóinkon is meg kell elégednünk az adott felhozatali lehetőségekkel. Vágyaink időhorizontján persze ott lebeg egy-egy kirándulás jó boros helyekre. Várnak is ránk több helyen, s csak összehozzuk egyszer.

Ily gondolatok után egy Merlot válogatás megkóstolása mellett döntöttem. Hogy miért éppen Merlot? Nemsokára kiderül.