Kedves Borbarátok és Szárnyaskedvelők,


Lassan közeledik Márton napja. Míg Ti a dátum közeledtével egyre többet kérdezgettétek, hogy legalább Márton-napi Libás Borklub lesz-e, addig főszereplőinket a szőlőket sajnos nem igen érdekli a naptár. Őket csak a Nap érdekli, annek sugárzásából pedig igencsak keveset kaptak ebben az évben. Van szőlő, amit még le sem szedtünk, a többség pedig még csak pezseg a pincében. Ebből szép tiszta, palackos, címkés bor a mi részünkről aligha lesz. Azért persze próbálkozunk, biztos lesz valami meglepetés innen Pátyról is...

De félre bú, nagyobb merítéssel és utána járással, biztosan megint fogok szép borokat találni az asztalra. Rokolya Petivel is készül a madaraival. Ő könnyebb helyzetben van, mint mindig. Annyi madár röpköd vagy csak erőlködik szerte a környéken, hogy jó haszon-áldozattal csak lekap néhányat közülük.

Amint konkrétum van, újra jelentkezünk.

Addig is csak folyvást-folyvást, jelentkezzetek! Ma reggeli összesítés szerint már 22 hely elkelt, és tudjátok, hogy max. 42-45 főig vagyunk képesek a fogadásra.

Végül pedig kedvcsinálónak új szomszédainknak, immár hagyományosan mellékelem a Márton nap történetéről összegyűjtött legendákat és gondolatokat .

Üdv,
Ritecz János és
Rokolya Péter