Képek

Hagyománnyá vált, hogy nyárbúcsúztatóra, őszköszöntőre összegyűlünk ilyen tájban. Még emlékszünk a nyári napok sugaraira, a szünidőre, a szabadságra, a vigasságokra. Megosztjuk egymással a jó történeteket, bosszankodunk egy jót napi bajainkon. Emlékezünk szépre, szomorkodunk egy kicsit az elmúláson. A nyár emlékei mellett előkerülnek már az ősz gyümölcsei. Forr a szilvalekvár, csorog a must. Felvonul a Babtarack, bendőjében valami jó étekkel, de azért úgyis hoz ki-ki magával valami más, családi specialitást, izgalmas kóstolót. Itt lesz a mindig várt ugrálóvár, s míves csepűrágók is előadnak majd valami történést. Míg zajlanak a gyerekversenyek a felnőttek békés, jó szavakat váltanak egymással. Jókedvvel fricskázzuk a bizonytalan jövőt.  Együtt vagyunk. Szomszédok.

Esőnap a szeptember 28-i szombaton!

Program:

9.30 óra    Reggeli activity vállalkozó kedvű szomszédoknak: bioenergiát igénybe véve a Babtarack felvontatása a Töki útról a térre. Előtte, majd a téren a szilva többféle állapotának organoleptikus megszemlélése.

10.00 órától    Lekvárfőzés.  Szereplők: Babtarack, szilva, szilvabolondító, dunsztos üveg, fedőzár, stb.
A program szilva áron önköltséges! Jelentkezés 17.-ig (kedd estig) Rokolya Péternél (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), az igényelt lekvármennyiségre tervezett üvegszám (szabvány 720ml-es üveg) megadásával, s szilvamagozás vállalásával előző este vagy a helyszínen. Pontos részletek a jelentkezés után!

14.00 óra    Gyerek szüret köszönti a megjelent szomszédokat. Csorog a hegy leve, ide, a pohárba bele!
            Szereplők: szőlő, szőlőzúzó, prés, vállalkozó gyerekek, mustkóstolgatók.

15.00 órától    Ugrálóvár, kincskereső játék, kézműves foglalkozás, gyerekversenyek, illetve egymás batyuinak kóstolgatása, RETRO foci (részletek lentebb)
+ verseny: Készíts madárijesztőt!
Madárijesztő szépség-csúfság versenyt hirdetünk a családi napra.
Készítsétek el otthon a család madárijesztőjét, és hozzátok el a Forrási térre.
A műveket 14 órától várjuk a Forrási téren, zsűrizés folyamatosan, eredményhirdetés az árverés után.
    
17.00 óra    Színház az egész világ. Fellép az Évkerék Társulat, a Világszépe, az égitestszabadító c. darabbal. Játsszák: Gulyás Anna ének- és mesemondó, Kiss Krisztián, Kerényi Róbert, Földi Lehel muzsikusok.

18.00 óra      In Memoriam Pósfai Viki. Árverés. Életkedvét és hosszú küzdelmét nem feledjük.
A begyűlt pénz gyermekei nevelését segíti.
Az árverésre várjuk a felajánlásokat! Leadásuk a helyszínen is lehet, vagy korábbi időben az elnökség tagjainál.

19.00 óra    Közös vacsora. Jelentkezés előzetesen a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen 17-ig, kedd estig,
500 Ft/tál áron, amely pénz az árverési kasszát gyarapítja.
Kötetlen szomszédolás asztaltól, asztalig, míg csak az idő haza nem kényszerít.

Utószó:

Lezajlott a 2012-es szomszédünnep az egyesületünk ( PZSKLE) szervezésében és családi napjával karöltve.
Köszönet mindenkinek aki megtisztelte érdeklődésével és személyes részvételével az  összejövetelünket. Külön köszönet azért, hogy ismételten sikerült a "kőlevesünket" ill. idén már kettő is volt, fedő alá hozni. Azt gondolom, lassan már példa nélkül áll, hogy egy kicsi innen-egy kicsi onnan és mindenki hozza, és időben hozza az alapanyagokat és már csak tűz, meg edény kell, és megvan a vacsoránk. Így történt ez idén is.  Meg persze némi összetartás is, jószomszédi viszony is.. Ennek van értelme, ahogy "Kínai Pisti" mondta, ..a rokonod évente egy-két alkalommal  látod a "szoszét" minden nap... :)
Voltunk több mit 120-an (ennyi adag étel fogyott) és ami különlegessége még ennek a rendezvénynek, hogy ide a régi "kanyarosok" is meghívást kapnak és eljöttek és az újak is!
 
Remélhetőleg folytatjuk jövőre is, és a példa ragadós már a Mézes hegyen is azzel fogadtak, hogy hallották és jövőre ők is belevágnak. !
Úgy legyen!

Meghívó:

Mottó:
"Reméljük, hogy együtt felhívhatjuk a figyelmet arra, hogy egy kis odafigyeléssel szebbé tehetjük közös hétköznapjainkat."
(Forrás: www.szomszedunnep.hu

 
Jöjjenek a szombati rendezvényünk részletei!
 
A Töki utcában az 52 és a 60-as szám között   között  lesz a rendezvény, (erre a délutánra lezárjuk ezt a  szakaszt, megkértük rá a közterület foglalási engedélyt)
 
- 15.30-kor kezdődik a rendezvény, játszóházzal, gyermekeknek programmal, ismerkedéssel, barátkozással.Jöjjön mindenki, álljon szóba a másikkal, kérdezzen, mutatkozzon be, és érezze jól magát!
 
Ha, mégsem jött össze a szombati program, nem baj! Gyertek, jut étel hely , semmi gond!
 
- Lesz étel, kétféle . Fokhagyma krémleves ahogy Rózi tanti tanítota és csülkös babgulyás ezekre lehet máris jelentkezni névvel és adagszámmal.  Nem pénzért adjuk, hanem majd jelentkezés után  kiosztom, hogy ki mit hozzon bele, egyfajta közös "kőleves lesz" pl. van aki 2 kg krumplit, van aki kis húst stb) fontos,hogy az alapanyagoknak szombat reggel konyhakészen meg kell érkezni hozzánk.
 
Palacsintamaraton!!!!
Lesz egy kis gázzsámoly, 1 égős, és azon lehet felváltva sütni akár saját, akár közös serpenyőben a palacsintát. Lehet, saját tésztát, lekvárt tölteléket, hozni!
Nincs semmi kötöttség, mindenki sütheti, aki kedvet érez hozzá.

- Az italokról mindenki magának gondoskodjon.
- Asztalt, sörpadot, szíveskedjetek hozni magatokkal, ill. az egyesületi asztalok korlátozott számban rendelkezésre állnak. Nem árt egy kis dekoráció, ötlet vagy éppen rátok jellemző dolog, ami kicsit feldobja a terítést.
 
- Lesznek gyermek versenyek, játszóház, számháború,csillámfestés, aszfaltrajz és tábortűz!!!!.
 
- Lesz nosztalgia kertmozi ahol a nap zárásaként egy örökbecsű FF (Casablanca) filmet nézünk majd, mert az idei szlogen:
 
 "Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship..."
 
Miért kell jelentkeznem?:
 
Mert ez alapján tudjuk a helyszíneket kialakítani, asztalokat besorolni stb.
Szóval várunk minden jelentkezõt , gyertek minél többen várunk mindenkit, nem csak a kanyarból, hanem a falu minden részébõl!
 
Várom az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.!

idén is lesz Nyitott ajtók, nyitott pincék. Idén hosszú idő után ismét
a Pincehegyen, a Nagypince előtt SZEPTEMBER 10-én.
Idén a szeptember eleji időpont miatt a „Bor és gyümölcs” jegyében.

Hogy otthon se unatkozzatok előtte, idén gyümölcstorta versenyt hirdetünk, melyet érkezéskor lehet leadni.
A rendezvény 14 órakor kezdődik. Központ a Nagypince előtti terület, ahol Rokolya Peti kinyitja a Nagypincét, hogy legyen büfé, a gyerekeket pedig ugrálóvár várja majd.
Ám ekkor még nem a Nagypince előtt lesz a főprogram, hanem a geocaching mintájára „Pince-caching” lesz néhány pincével, ahol tréfás és ízlelőbimbókat próbáló feladatok várják a gyerekeket és a felnőtteket. Lesz préselés és must is természetesen. A feladatokat 16:30-ig lehet teljesíteni, 16:45-kor lesz az eredményhirdetés.
17 órakor Bábszínház várja a gyermekeket. Eközben a felnőttek előkészítik az esti szalonnázáshoz a parazsat. Lehet hozni más nyársalni vagy grillezni valót is, persze. Szalonnát, kenyeret, hagymát megvesszük egyesületileg és becsületkasszán keresztül lehet majd hozzájárulni a költségekhez.

Hivatalos zárást nem írunk ki, a hangulat és az időjárás függvényében fogunk elpakolni és hazasétálni.

Gyertek ki Ti is, erre hagyományosan népszerű rendezvényünkre.

Képek


Köszönet:

Egy svéd barátnőmtől hallottam azt a mondást, hogy nincs rossz idő, csak rossz öltözet. Tehát a  gyerekeket a rossz idő miatt nem lehet mindig bent tartani a házban, mert akkor sosem mennének ki levegőzni.

Nos, ez október első hétvégéjére is ráillett, annyiban még szerencsések is voltunk, hogy nem zuhogott az eső és így sikerült megtartani az Avokadó Ételmanufaktúra, a  PZSKLE és az Alma Klub közös rendezvényét október másodikán, szombaton.

A gyerekeknek jutott ugrálóvár, mászófal, kézműves foglalkozás, kerékpáros  ügyességi versenyek,  a szülőkkel közösen családi váltófutás.
A felnőtteknek finom ételek és nedűk a Pátyi Borért Társaság pincéjéből, jótékonysági árverés.

Köszönet minden segítőnek:

    * Rokolya Péternek és Szalóki Vicának az ötletért, a szervezésért, az ismét finom ebédért, az árverés lebonyolításáért
    * Czike Klárának a két rendezvény összeszervezéséért
    * Takács Krisztiánnak az autóért
    * Lovay Kingának a  Pátyi virágosnak, hogy kedvező áron elhozta a tököt
    * Kolozsváriné Erzsikének a csuhés játszóházért
    * Kisné Benedek Gyöngyinek és  Vén Erikának a játszóházért, és az ügyességi versenyek szervezéséért
    * az erős férfiaknak (Borbély Tibi, Varga István, Biernaczky Miki) a rakodásért
    * Fazakas Zsófinak, Fantha Zsuzsának, Tündének a kemence körüli serénykedésért
    * a Hun-magyar Egyesületnek az íjászatért
    * Ritecz Jánosnak, Radics Zsoltnak és Szabados Tamásnak  a mustkészítés lehetőségért
    * az árverésre került tárgyak felajánlóinak (Giu, Rokolya Péter, Pátyi Borért Társaság, Liliomkút Kft, Kis Hanna, Borbély Tibor, méztermelők:Monori Attila)

és mindenkinek, aki licitált a jótékonysági árverésen, ahol 95.860 Ft gyűlt össze, amit  hamarosan átadunk a Csókay családnak.

Jó volt megint ilyen tömegesen találkozni, beszélgetni, a képek magukért beszélnek: Képek

Jövőre Veletek ugyanitt!

 

képek

Az idei Nyitott Ajtók - Nyitott Pincék rendezvényünk az Egyesület 5. éves születésnapjának jegyében telt el. Ismét a Forrási teret választottuk helyszínnek. Az idő szerencsére kegyes volt hozzánk, bár előző nap még nem úgy nézett ki. Az esőből "csak" a kora reggel szüretelő Ritecz Marcsi és János valamint az idei logisztikai szakemberünk Radics Zsolt részesült, akik leszedték a délutáni préseléshez a szőlőt.
A délelőtti tereprendezés kezdetén is még szemerkélt az eső, de hamar kisütött a nap. Varga Balázs, Omray Feri, Rokolya Péter, Biernaczky Miki, Pósfai Tamás, Invics András, Piros Máté vette ki a részét a nagy sátor felállításában. Közben megérkezett Bierbaum Ottó is Ricsivel, a Paksi család, Giuseppe és Pap Feri is. Közben a színpad és a padok is a térre kerültek Zsolt jóvoltából, majd a szénabálák is megérkeztek a Bellandor lovarda jóvoltából, amiből bálalabirintust építettünk, amely egész nap az egyik legnépszerűbb játékhelyszín volt.

A kisebbik sátor felállítása már ebéd utánra maradt, mivel a sátor papírja elvesződött, anélkül pedig nem kis feladvány volt megfejteni, hogy is kellene összerakni. Rokolya Peti és Biernaczky Miki még a Metrot is megjárta közben összerakási útmutatóért - sikertelenül. Végülis a mérnöki érzék diadalmaskodott a kínai ipar remekén és az erős szél ellenére sikerült sátorformára alakítani a vas és műanyag kupacot.

Délután 3-ra még nem sokan voltunk, de az első torta Benedek Gyöngyi jóvoltából már akkor megérkezett. Gyöngyi nem készült, de gyorsan beugrott egy gyerekjátszót csinálni. A lóra ekkor még senki nem akart ráülni, de később már komoly sorbanállások voltak. Köszönet Bálint Balázsnak önkéntes segítő hiányában az íjászat levezénylésért.

Szép lassan következett a préselés is, Ritecz János vezérletével, Radics Zsolt, Szabados Tomi segítségével terelgették az ifjú borászok mustkészítését.


Közben gyűltek a torták, bátran állíthatjuk, hogy szép versenymunkák érkeztek a versenyre.

Az alábbi lakótársaink neveztek: Karászy család, Kissné Benedek Gyöngyi, Ujvári Trixi, Jaczináné Krisztina, Smith Joyce, Rokolya család.

Egyszer tartottunk népszámlálást, akkor több, mint 100-an voltunk. Ez meg is mutatkozott, mert a pörkölt mennyisége sajnos kevés lett - így még nem jártunk emlékem szerint.

A "hivatalos" program részeként a volt elnökök visszaemlékezései érdeklődés hiányában lefújtuk, de az emlékplakettek átadását megejtettük a régi elnökségi tagoknak: Király Endre (első elnök), Dancsa Attila, Varga Balázs alapító elnökségi tagok, Ujvári Péter és Révész Ági -nem tudott eljönni- későbbi elnökségi tagok valamint Biernaczky Miklós és Erdősi Anna volt elnököknek. Kulcsár Móni is kapott, mint az első baba-mama klub alapítója. Nekik ezúton is köszönjük az Egyesületért végzett munkájukat!

A Rögtön jövök együttes zenéje közben megfőtt a pörkölt, és a zsűri döntött, kié a Kanyar legjobb tortája: a Karászy család "Forrási tér" lett a legszebb és legfinomabb, majd Ujvári Trixi "Zsámbéki-kanyar" c  tiramisu ízű tortája következett és Joyce holland almatortája  lett a harmadik. Nagyon nagy köszönet és dícséret Jaczináné "aszfaltos és murvás utas tortájáért", és a Rokolya család vega sárgarépa tortájáért, mely az utolsó szálig elfogyott. A tortaverseny különdíját a Ritecz-Szabados féle szőlőtorta vitte el.

Az ételosztás már a sötétedésbe hajlott, majd nem kis technikai nehézségek árán sajnos csak a magyar-svéd meccs igen izgalmas második félidejét tudtuk megnézni a kivetítőn. Közben Giuseppe tartott pompos sütést a kemence környékén a foci iránt nem érdeklődőknek.


Még az este nagyjából összepakoltunk, csak a nagysátor maradt másnapra.

Köszönet még a fent említetteken kívül az Alma Klub Travelnek a sátrakért a Bellandor lovardának a pónilóért és a szénáért, Photo Hall-nak fényképek előhívásáért, Takács Krisztiánnak a pakolásért, Fazakas Zsófinak a gyerekfelügyeletért, Jaczina Attilának a sörért és a kivetítőért, Rokolya Péternek a programok kitalálásáért és a pörköltért, Radics Zsoltnak a szombati és a vasárnapi szállításért.

Reméljük jövőre hasonlóan sikeres rendezvényt tudunk tartani, egy kicsit több segítővel.


Az időjárási krízishelyzetre tekintettel a NYA-NYP rendezvényünket HOLNAP-ra
VASÁRNAP-ra ( október 5. )
halasztjuk.

A következő nagy eseményünk a "Nyitott ajtók, nyitott pincék" lesz. Eredeti tervek szerint szeptember 13-án lesz a Nagypincénél, de jött egy ötlet, miszerint csináljuk az ideit a SZILVA jegyében. Mivel a szilvafőzéshez való szilva később érik, meg az Elnökség tagjainak jobban feküdne a szeptember vége, október eleje az időpont csúszik 3 héttel.

OKTÓBER 4-e a végleges dátum.

A rendezvény egész napos lesz a szilvalekvárfőzés technológiája miatt.
Reggel 9 körül kezdődik szilvamagozással, délelőtt a gyerekprogramokkal folytatódik ugrálóvárral, aszfaltrajzolással.
Közben előre elkészített lekvárral folyamatosan fogunk buktát sütni, amit meg lehet várni, míg kész lesz (fél óra).
Délután 15:00 órakor avatjuk söröshordó gurítással az elkészült utakat.
Ezt követően a kész szilvalekvár kóstolása, sütögetés kezdődik-folytatódik.
Szilvapálinka kóstolás természetesen lesz.
Kanyar galéria jótékonysági árveréssel.
Az est zenei programja minden igényt ki fog elégíteni.
A napot látványos MEGLEPETÉS zárja.
 
A részletes program később a honlapon, illetve szórólapon lesz elérhető.

Kérjük segítsetek a feladatok bevállalásában ITT.

Plakát

2007. szeptember 29. Nagypince előtt.

Utószó 1.:

Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak akik képeikkel, alkotásaikkal hozzájárultak a III. Nyitott ajtok, nyitott pincék rendezvény sikeréhez.

Az alábbi kiállítók és témák voltak:

Fazekas Zsófi - selyemfestmény
Szilágyi Réka - termésképek
Tarcsi Szilvia - festmények

Bödör András - búvárfotók
Hajdúcsek Zoltán - természetfotók
Dr. Kovács Tamás - temészetfotók
Rokolya Péter - pátyi mozakok, és csónakok.

Az árverés anyagi eredményéről, majd gondolom az illetékesek beszámolnak, én csak annyit tennék hozzá, hogy számomra igazán tiszteletreméltó volt, hogy ennyien kiállítottak,és ezzel már adakoztak a közjavára.  Az pedig,hogy nagyon sok kép elkelt és hihetetlen szép árakon már maga egy ajándék volt tőletek. Szeretném megköszönni azoknak is akik vásároltak, és áldoztak is egy-egyx képre, festményre. Nagy örömet szerezve ezzel az alkotóknak és természetesen az egyesületnek is. 

Bízom benne,hogy a jövőben is folytatni tudjuk a rendezvényt. 
Aki nem tudott eljönni és mégis venne a megmaradt képekből az egyesület javára meg tudja tenni, holnap megírom mely képek vannak még, és október közepéig még lehet vásárolni.

Köszönöm, még egyszer mindenkinek, nagyon szép estét szerveztetek - szereztetek mindannyiunknak!

Rokolya Péter

Utószó 2.:

Szombaton egy nagyon jó hangulatú, (anyagilag is) sikeres rendezvényen vehetett részt, aki eljött hozzánk a Pincehegyre és részvételével, közreműködésével megtisztelt bennünket, lakótársait.
 
A sikerért köszönet minden szervezőnek, fellépőnek és résztvevőnek, de különösen az adakozóknak (ezúton kérem, hogy az adósok lehetőleg ezen a héten róják le "tiszteletüket" Erdősi Annánál).
 
Talákozunk legközelebb a december 8-i Mikulás-bulin, jövőre pedig, ha Ti is úgy akarjátok, tovább ápoljuk az általunk teremtett hagyományokat!
 
Üdv
 
BM, Töki 68.

Az idei rendezvény rendhagyóan a "Nyitott ajtók"-ra koncentrál és a focipályán kerül megrendezésre,ezzel is segítve a minél nyíltabb beilleszkedésünk a faluba.

Terveink szerint a "Nyitott pincék" sem maradna el, de azt egy későbbi időpontban tartanánk meg.

Képek

A második "Nyitott ajtók, nyitott pince..." rendezvényünk az elsőhöz hasonlóan jó hangulatban zajott. A gyerekek játszóházzal és bábszínházzal szórakoztak. Sikeres újításnak bizonyult a fotókiállítás. A sorozatos késések miatt sajnos a fórumra nem jutott idő, csak az örömhír bejelentésére, hogy sikeresen összegyűlt az érintettek kétharmados részvételi szándéka az Úttársulás létrehozására. A jeles eseményre készült el a Babtarack is, amiben Rokolya főtüzér készítette a 200 adagos gulyást. A Borklub is népszerű volt, annyira, hogy még a pohár is kevés volt. A nap végén egy helyi zenekar próbálta szórakoztatni a nagyérdeműt.

képek

Az első meghívó Dancsa lakótárs tolmácsolásában:

Tisztelt Tagtársak!
A majális tábortüzének elhamvadása után az együtt eltöltött idő emlékének és gazdag érzésvilágának vélhetően napjainban csak a családi fotóalbum "akikre büszkék vagyunk" oldala állít szellemi szuvenírt. Mindannyian érezzük azt az "közösségi űrt", amit a mindennapok monoton munkavégzése napról napra erősít. A céltalanság és vízió nélküli közösségi világot megcáfolván javaslom, hogy a tavalyi nagy sikerre való tekinttel rendezzük meg a II. Nyitott Ajtók-Nyitott Pincék elnevezésű -hagyományos- összejövetelünket a Pincehegyen, 2005. július 16-án (szombat). (Elnézést akinek nem jó, de nincs abszolút jó megoldás, csak Absolut vodka a bánat előzésére)!

Előzetes programváz:
15.00-16.00 Hívogató gyermekműsor
16.00-17.30 Fórum (meghívott előadók)
17.30-19.00 Borkóstoló
19.00-20.00 Tombola
20.00-20.30 Kultúrális esztrád műsor
20.30-24.00 Szabad program- beszélgetés+halk zene, majd később táncos mulatság, a jókedv függvényében)

Az estebéd:"Óda a pátyi marhagulyáshoz" A gulyáságyú Főtüzére: Rokolya Péter a kulináris szakasz parancsnoka, az ízlelőbimbók tábornoka

A borkóstolás művészete és gyakorlata fedőnevű kiképzőprogram haladóknak A poharak és a nyakas flaskák virtuóza: Ritecz János a kanyar hadtáp főborásza, atavisztikus főpohárnok

A tikkadt nyelőcsöveket szárazságát enyhítő cseh seritalok csapoló vegyvédelmi zsonglőr: Jaczina Attila az egyesület kétkaros mobilcsapraverés számának szabadfogású olimpikona, örökös pátyi bajnok

Fórum: A PÁTYI Tekintetes Képviselőtestület Tagjai valamint a pátyi civilszervezetek vezetői + VIP személyek (róluk később)
A vallató és moderátor tiszt: Kárpáti János, a kanyar szószólója, az írástúdás mestere

Gyermekprogram a jól bevált recept szerint: arcfestés, kavicsfestés, rajzverseny stb...

Tehát kéretik a "tájm menedzsert" felütni, s eme dátumot a szenzitív plajbásszal -NAGY NYOMTATOTT BETUKKEL- inprintingelni!
Tehát nincs más dolog mint jelentkezni és az étkezési jegyeket megrendeli

Üdv!
Dancsa

Az első "Nyitott ajtók, nyitott pincék..." a pincehegyen volt az önkormányzat pincéje előtt.

Vendégünk H.K. volt a minisztériumból, az önkormányzattól Michels Gábor és Kollár Tamás, akikkel Kárpáti MTI János moderálásával az élet értelméről beszélgettünk.
A gulyáslevessel és a marhapörivel Rokolya Főétekmester Péter lakótársunk gazdagította kulináris élvezeteink zenitjét.
A borkóstolást Ritecz Pincemester János lakótársunk vezette le felejthetetlen borokkal.
Tombolánk főnyereménye egy montain-bike volt.
Az este késői részében már nem sokan maradtunk, de a kemény mag éjfélig szórakoztatta magát és a pincehegy madarait, miközben eltakarította és összepakolta az árulkodó nyomokat, hogy itt bármi is történt volna.