Tisztelt Tagtársak, Lakótársak és Támogatók!

Itt a tavasz! Idén is lesz közösségi munka. Ne feledjétek az alábbi információkat rögzíteni a naptárakban! Számítunk Rátok!

Időpont: 2017. 04. 08.  9.00 óra
Gyülekezési helyszín: Páty, Forrási tér

Az alábbi linken található felmérőben összegyűjtöttük az "ideális állapot" megteremtéséhez szükséges tevékenységeket. Természetesen a jelentkezések tükrében előzetesen összeállítjuk az" optimális programot", ezért kérünk benneteket, hogy töltsétek ki az alábbi felmérőt.

https://goo.gl/forms/TCPwAk04vBSCbntn1

PZSKLE elnöksége

Utószó:

köszönjük minden résztvevőnek a segítséget, aki akár csak 1 órát is volt kinn.

Amit akartunk majdnem sikerült befejezni, csak a csúszda mászókája fogott ki rajunk. Az estig dolgozóknak nagyon köszönjük a kitartást!

De megvan a ping-pong asztal előtti gumilapok fektetése, a metszés, a röplabda-háló tartó perselyét is reméljük sikerült stabilizálni. A szaletli mellé lesz új kuka, ennek a talapzatát sikerült kibetonozni. A játszótérre ismét került friss homok, és sikerült egy jó nagy kupacot is lemetszeni a fákról. A nagykapu is megkapta a végleges hálóját, reméljük ez már hosszú távon bírni fogja. A szaletli páros is kapott egy alapos csiszolást, alapozást és egyelőre egy réteg festést.

Amit még lehetne tenni, ha valaki nem tudott ma jönni, és szeretne még tenni a tisztább környezetünkért: A Töki úton végigment a lelkes csapat -amiért nekik is nagy köszönet-, de a konténert nem sikerült megtölteni. A töki út vége környékén (már nem a töki úton) van még elég szemét, azzal meg lehetne tölteni könnyedén. Ha van rá jelentkező, akkor még összehozhatunk holnapra egy "expedíciót".

Meghívó:

Az idő megállíthatatlanul melegszik, kezdünk mi is lassan kimozdulni házainkból. Jövő héten szombaton egy kis közös munkával indítjuk az évadot, kérem szakítsatok rá időt a saját elfoglaltságaitok mellett!

 • Munka akad idén is:
 • karbantartó metszés a téren
 • szaletlik, padok festése- javítása
 • röplabda háló tartóoszlop tartójának helyrerakása
 • játszótéri nagykapu javítása, esetleg festése
 • csúszda mászóhálójának cseréje
 • szaletli mellé fog új kuka kerülni, annak betonalap elhelyezés
 • új homok terítése a nagy homokozóba
 • ha sikerül szerezni gumilapokat a ping-pong asztal köré, akkor annak lerakása
 • ÉS szemétszedés. Idén szeretnénk kicsit messzebb is menni, a lovardák felé rengeteg szemét van. Pontosan merre megyünk még alakul.
 • + Ha van még valami szerintetek fontos tennivaló, jelezzétek, légyszi!

Tehát találkozzunk ÁPRILIS 9-ÉN szombaton reggel 9:00 ÓRAKOR (ESŐ ESETÉN VASÁRNAP), tegyünk együtt környezetünkért!

Utószó

szeretnénk megköszönni minden segítőnek a szombati munkáját! Annak is, aki csak 1 órát volt, de főleg azoknak akik egész késő délutánig. Szép létszámmal voltunk.
 
A változások néhány mondatban:
- összegyűlt pár zsák szemét, szerencsére közvetlen közelünkben már kevés szétszórt hulladék van
- Ping-pong asztal helyének kijelölése és alapozása befejeződött. Az asztal holnap jön meg, de a beton még hadd kössön egy kicsit. Majd írok még körbe, ha valaki szeretne segíteni a végső beszerelésben. Majálison már ki tudunk írni ping-pong versenyt is!
- Kamera vezetékezése is megtörtént, 1 hónapon belül talál már telepítve is lesz a teret figyelő 1-2 kamera + wifi.
- lefestettük az összes játékot 1 rétegben
- jött 4m3 friss homok (ami valójában 0-4-es sóder)
- növények lemetszve a parkban
- a Móricz elején található táblát is át akartuk rakni, de nem bírta az áthelyezéssel járó sokkot, azt még ki kell majd javítanunk...
- a kisvonat kazántere+kéménye megújult
Nem sikerült megcsinálni a nagykaput, meg a csúszdán is ki kell majd cserélni a mászóhálót, de minden nem sikerülhet rögtön :)
 
A munka végén megettük Zsolt által főzött pörköltet, melyre jöttek a Dobogós szemétszedésről is páran.
 
Az összegyűlt zöldhulladék a PVK ígérete szerinte fel lesz majd aprítva a helyszínen és el lehet majd vinni talajtakarónak. A kemence és környéke is megújul a Majálisig terveink szerint.
 
Néhány kép a munkáról

A vasárnapi elmaradt közös munkát a hétvégén be kellene pótolnunk.(utána már tavaszi szünet)
Első körben szombaton próbálkozzunk. Az időpont elvileg többeknek jó, de ahogy nézem az időképen, szo.lesz rosszabb az idő, de hogy ez mit jelent, majd meglátjuk.
 
A tervezett munkáink: szemétszedés, fa és fém felületek festése, kerítés javítás, pad csere, a kidőlt tábláink cseréje és pár elszáradt bokor cseréje.
 
Aki úgy tervezi, hogy jön, írjon nekem vissza. Egyrészt a kaja mennyiség miatt, másrészt, akkor gyorsabban tudunk mindenkit értesíteni, ha változás van.
 
Szóval Szombat 9:00 (esőnap vasárnap) Elég kesztyűt hozni. Szükség lesz majd néhány ásóra, lapátra, fúrógépre, csavarozóra, fűrészre, metszőollóra és földfúróra. Akinek van rezgőcsiszolója meg kisebb méretű földfúrója, kérem jelentkezzen, az kelleni fog.

 

a reggeli eső -ami bár kicsi volt, de festésnél ez nem előny- és a hűvös szél miatt lefújjuk a mai napot. Ráadásul leginkább festeni szeretnénk, amire nem jó, ha később is esik.
1 héttel eltoljuk. Szo. vagy vasárnap még kitaláljuk, illetve jelezzetek vissza, melyik jobb Nektek.


Közeleg a tavasz és a közös munka ideje: ÁPRILIS 6. Találkozunk reggel 9-kor a téren.!
Idén a vasárnapot tűztük ki, mert mostanság szombaton sokaknak van programjuk.
A választás előtt-után jól fog esni egy kis munka, beszélgetés, gyertek!

A tervezett munkáink: szemétszedés, fa és fém felületek festése, kerítés javítás, pad csere, a kidőlt tábláink cseréje és elkezdenénk az Átemelő ligetbe is ültetni növényzetet.

A munka végén pedig egy tál ételre vendégünk mindenki, az igényfelmérés miatt küldünk még levelet.

A tervezett munkákat IDE foglaltuk össze, itt vállalhattok is részfeladatokat.

Tegyünk együtt környezetünkért,
PZSKLE Elnöksége

Képek

Köszönet:

Létrehozott értékeink védelme, lakókörnyezetünk folyamatos szépítése minden évben olyan feladat, amely tettre hív kicsit és nagyot. A Zsámbéki-kanyar lakóinak Egyesülete a PZSKLE, mint minden évben most is, az időjárás engedte legkorábbi alkalommal megszervezte szokásos tavaszi közösségi munkáját.

Az utcák takarítása, a játszótéri játékok felújítása, új növények ültetése, s a régebbiek gondozása ugyan folyamatos az év folyamán, de ilyenkor, mintegy búcsúzva a téltől, köszöntve a kikeletet, koncentrált erőkkel látunk neki a szépítésnek.

Ebben az évben is örömmel láttuk, hogy egyre több, már a Kanyarban született gyerek jön ki közénk, s áll be a szemétgyűjtők, a növényültetők és a festegetők  közé. Tiszteletet adva szüleiknek is, ők a legnagyobb értékeink. A felnőttek látásmódja úgy változik, ahogy, de ha a gyerekek már megszokják, hogy közösségünk alkotó ereje mennyire meghatározó tényezője életminőségünknek, akkor, úgy hisszük, megérte.

Leghamarabb a szemétgyűjtés fejeződött be, mert már kevés az építkezés, s a lakók is folyamatosan rendben tartják a házuk előtti területet. Új feladatként jelentkezett viszont, hogy a parkban már olyan szépen felnőtt némelyik fa, hogy sort kellett kerítenünk koronájuk alakító metszésére is. Bizony elkelt a benzinfűrész olyan ágakat kellett leszednünk. Egyből össze is vágtuk azokat és szépen be is raktuk a kemence körüli fatárolókba száradni. Még pár hónap és már alkalmasak lesznek a nagy nyári sütögetésekhez, a főzőcskékhez. Sajnos a hosszú és változatos tél nagyon megviselte építményeinket. A szokásos tisztító meszelés mellett most sok helyen cementes javításokra is szükség volt a sütögetőkön, s az emlék oszlopon is.

Olyan jól haladtunk, hogy dél alig múlt és már elő is készültünk a három féle húsból készült sűrű gulyáshoz, amit többek között, stílusosan pátyi szőlők bora is kísért.

Köszönjük mindenkinek, aki most is segített!
Képek a honlapunkon

Köszönjük mindenkinek, aki az 1%-ával, vagy közvetlenül pénzzel eddig is hozzájárult munkánkhoz. Kérjük, hogy tegyék ezt továbbra is!


Rendelkezzetek az SZJA 1%-ról a
Páty Zsámbéki-kanyar Lakóparkért Egyesület (PZSKLE) javára!
SZJA bevallásodba ezt az adószámot írd, vagy írasd be:
18704204-1-13


Kívánjuk, örömmel használjátok tovább is a teret, élvezzétek a parkot, a játékokat. Legyen továbbra is a találkozások, víg mulatságok színtere a Kemence-környék! Jó meccseket a pályákon!

Szép tavaszt kívánva, találkozzunk legközelebb május 1-én, a Forrási téri Majálison!

PZSKLE elnöksége

Az április 14-ei munkán megmaradt festéseket szeretnénk befejezni, hogy a park is felkészülten várja a majálisozókat. 

A kemencéhez közelebb eső szaletli és a park padjainak festésére még várunk jelentkezőket április 21-re!

Jelentkezés: levél az elnökségnek

Képek

Köszönet:


Nagyon köszönjük, hogy idén is sokan eljöttetek az április 14-ére meghirdetett társadalmi munkára. A szeszélyes áprilisi hűvös időben az eget kémlelve kezdtük a szemétszedést, a padok, szaletlik festését, a kemence meszelését, a kb. 300 növény ültetését 1/4 10 körül. A növényeket Bicsák Rita idén a Pátyi Kertcentrum-ból (www.patyikertcentrum.hu)  rendelte, akik rendkívül kedvezményes áron biztosították a cserjéket és a megbeszélt időre le is szállították a térre. Mindenkinek jó szívvel tudjuk ajánlani őket, mert a válogatott növények mellett rengeteg szakmai tudnivalóval is ellátják a vevőket.
A szemétszedők szerencsére évről évre egyre hamarabb térnek vissza a körútról, mert egyre kevesebb a szemét a környékünkön, de azért most is meg tudtunk tölteni jó néhány zsákot. Sajnos 2 óra elteltével az eső rákezdett és a festést nem tudtuk folytatni, de a munka nagy részét sikerült befejeznünk.

Ebédre Rokolya Péter gulyáslevest főzött csipetkével, amit friss fehér kenyérrel, tejföllel és nagy lelkesedéssel versbe foglalva kínált, a kemencéből pedig rövid idő múlva házi szilvalekváros papucsot, szerelmeslevelet varázsolt elő mindenki örömére.

A Pátyi Borért Társaság minden felnőtt résztvevőt meghívott  a  2011-es  Rosé és Pátyi Renessaince Cuvée mellett a társadalmi munka védőitalára, a saját első Kanyargós pálinkájára is. Mindenkit lenyűgöztek.  

 

A szavazás alapján nov.13. vasárnap lesz a telepítés.


Mint azt már írtuk nyáron, az Önkormányzat által kiírt A helyi civil szervezetek pénzügyi támogatása pályázaton nyertünk 100eFt-ot.

Elnökségünk a lehetséges felhasználási módok közül a padok telepítése a Forrási térre megoldást tartotta a legalkalmasabbnak. Ennek az összegnek a felhasználásáról nemrégen írtuk alá a támogatási szerződést az önkormányzattal. Közben a padok elkészültek, és már csak a betonra várnak, hogy a téren szolgáljanak ki minket.

Az a tiszteletteljes kérdésem van, hogy ki tud segíteni a 4 pad lebetonozásában? Jó lenne még a tél előtt megcsinálni, hogy ne foglalja feleslegesen a helyet senkinél. Nem nagy munka, meg tudjuk csinálni gyorsan.

Kelleni fog földfúró és betonkeverő, aki ebben tud segíteni, kérem jelentkezzen. (Ha nincs betonkeverő, akkor veszünk kész betont)
Ezenkívül csináltam egy online jelentkezési táblázatot a Doodle-n: http://www.doodle.com/k9ir94z6cyk37n7t

Aki hajlandó segíteni, kérem értelemszerűen jelölje be a számára alkalmas időpontokat: nov. 5, 6, 12,13,19,20, azaz az elkövetkezendő 3 hétvége valamelyik napja.


Tegyünk együtt a környezetünkért,
 

Köszönet, hogy zúgó szél, ádáz porvihar ellenére több, mint ötvenen eljöttetek idei első nagy rendezvényünkre, lakóhelyünk, a Kanyar tisztábbá tételére és még szebbé varázsolására.

Külön köszönet,
hogy annyi gyereket -mindnyájunk jövőjét- elhoztatok. Láttuk, hogy az új homok elrendezésénél mennyien működtek közre, kisvödörrel, lapátokkal. De ott voltak a cserjék ültetésénél is, s járták az utcákat szemét után kutatva.
A növényültető brigád -Bicsák Rita irányításával- sem tétlenkedett,  parkunk 310 növénnyel gazdagodott , mellyel ismét nagy lépést tettünk az eredeti terv megvalósítása érdekében.

Lassan 7 éve működő, sok-sok gyereket szolgáló játszóterünkön is volt mit tenni.  A teljesen elkopott csúzdát és a libikóka tartólábát is ki kellett cseréltetni.
A parkbeli építményeinken is kiigazítottuk a tél okozta károkat.
Elkészültek  új létesítményeink is, a Lőrinc-center majdan füstölősre is továbbépítendő köftesütője (flecken, barbecue, s bármi más parázson készülő étek) és közvetlenül mellette egy épített bográcsozó, valamint a kemence mögött a fedett fatároló . Friss mésszel mindent ragyogó tisztára is varázsoltunk. Lőrinc az oszlopon elégedett lehet.

Mindeközben főtt a gulyás, forrósodott a kemence, majd idejében előkerültek a pótasztalok és padok is. Rokolya Peti gulyáslevese szép zöldségízekkel megvezetve nagyon harmonikus volt,  a kemencében kisültmákos és diós kalácsa pedig versenyre kelt az Németh Orsi fantasztikus ízű és ragyogó ugrálóképességet bemutató citromtortájával. Reméljük tetszett a borválaszték is, ahol megmutatva egy nagyon szép bort is, igazában a régi vidék hagyományos munkaitalára, az aratófröccs megismertetésére gyúrtunk.

Még egyszer nagyon köszönjük, hogy oly sokan eljöttetek tegnap. Köszönjük Bozsó Zoltán fuvarosnak (30-990-9963), hogy a homokot csak anyagköltség áron hozta a játszótérhez, és köszönet Czentár Lászlónak, a Faluüzemeltetés csoport vezetőjének, hogy díjmentesen idehozatott nekünk egy konténert, és megcsinálták a tér alján az ároktisztítást.

Megint megtettünk egy lépést, hogy még jobban érezzük magunkat itthon.

A képek hamarosan elérhetőek: képek


Páty Zsámbéki-Kanyar Lakópark Egyesület elnöksége


Meghívó

A hosszú tél után lassan beindul a tavasz és itt az ideje az immáron hagyományos szemétszedésnek és a Forrási téri szépítgetésnek, egyúttal előkészülve az április 30-i Majálisra is.

A társadalmi munkát szombatra ÁPRILIS 9. 9:00-ra tűztük ki.

Az idei tennivalók összegyűjtésében segítsetek, legyetek szívesek!

Amit eddig tervezünk:
- szemétszedés  a Kanyar egész területén beleértve a Lovarda körüli részeket (szemeteszsákot biztosítunk, kesztyűt hozzatok!)
- új növények telepítése a Forrási tér középső részére (kb. 315db)
- a kemence meszelése
-  kemence és pult mellé az addig megépítendő grillező meszelése 
- a homokozóba homok terítése
- a füves területekre tervezett hálók oszlopainak fogadására a perselyek betonozásához gödrök ásása (sajnos a perselyek nem jöttek meg időre, így azokat még nem tudjuk megcsinálni, de amennyire tudjuk előkészítjük.)
- Vízelvezető árkok tisztítása. Ez alapvetően az ottlakók feladata, de a konténerbe bele lehet majd rakni. De van ahol nem akarják vagy nem tudják megcsinálni, esetleg lakatlan telek előtt van az árok. Ezeket is érdemes kitisztítanunk, annál is szebben néz ki a Kanyar!
A konténerbe rakjuk majd az összegyűjtött szemetet is (nem kell hazavinni mindenkinek 1-1 zsákot, ahogy eddig csináltuk)

A játszótéren az elhasználódott csúszdatestet kicseréltetjük április 8-án, a munkálatok ideje alatt kérjük a türelmet!

Ebédre Rokolya Péter  bevállalta, hogy valami finomat főz bográcsban, amihez jó lenne tudni, mennyien leszünk, hogy jusson mindenkinek.
Szóval, aki kér ebédet, az kérem jelezze - április 7.(csütörtök estig)-ig az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. nek.

A mostani előrejelzések szerint esőmentes -bár szeles- nap lesz. Így mindenképpen szombaton dolgozunk.

Szükséges szerszámok:
- szemétszedéshez: kesztyű
- ültetéshez: ásó, lapát, gereblye, talicska


Tegyünk együtt a környezetünkért!
PZSKLE elnöksége