Képek

Hagyománnyá vált, hogy nyárbúcsúztatóra, őszköszöntőre összegyűlünk ilyen tájban. Még emlékszünk a nyári napok sugaraira, a szünidőre, a szabadságra, a vigasságokra. Megosztjuk egymással a jó történeteket, bosszankodunk egy jót napi bajainkon. Emlékezünk szépre, szomorkodunk egy kicsit az elmúláson. A nyár emlékei mellett előkerülnek már az ősz gyümölcsei. Forr a szilvalekvár, csorog a must. Felvonul a Babtarack, bendőjében valami jó étekkel, de azért úgyis hoz ki-ki magával valami más, családi specialitást, izgalmas kóstolót. Itt lesz a mindig várt ugrálóvár, s míves csepűrágók is előadnak majd valami történést. Míg zajlanak a gyerekversenyek a felnőttek békés, jó szavakat váltanak egymással. Jókedvvel fricskázzuk a bizonytalan jövőt.  Együtt vagyunk. Szomszédok.

Esőnap a szeptember 28-i szombaton!

Program:

9.30 óra    Reggeli activity vállalkozó kedvű szomszédoknak: bioenergiát igénybe véve a Babtarack felvontatása a Töki útról a térre. Előtte, majd a téren a szilva többféle állapotának organoleptikus megszemlélése.

10.00 órától    Lekvárfőzés.  Szereplők: Babtarack, szilva, szilvabolondító, dunsztos üveg, fedőzár, stb.
A program szilva áron önköltséges! Jelentkezés 17.-ig (kedd estig) Rokolya Péternél (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), az igényelt lekvármennyiségre tervezett üvegszám (szabvány 720ml-es üveg) megadásával, s szilvamagozás vállalásával előző este vagy a helyszínen. Pontos részletek a jelentkezés után!

14.00 óra    Gyerek szüret köszönti a megjelent szomszédokat. Csorog a hegy leve, ide, a pohárba bele!
            Szereplők: szőlő, szőlőzúzó, prés, vállalkozó gyerekek, mustkóstolgatók.

15.00 órától    Ugrálóvár, kincskereső játék, kézműves foglalkozás, gyerekversenyek, illetve egymás batyuinak kóstolgatása, RETRO foci (részletek lentebb)
+ verseny: Készíts madárijesztőt!
Madárijesztő szépség-csúfság versenyt hirdetünk a családi napra.
Készítsétek el otthon a család madárijesztőjét, és hozzátok el a Forrási térre.
A műveket 14 órától várjuk a Forrási téren, zsűrizés folyamatosan, eredményhirdetés az árverés után.
    
17.00 óra    Színház az egész világ. Fellép az Évkerék Társulat, a Világszépe, az égitestszabadító c. darabbal. Játsszák: Gulyás Anna ének- és mesemondó, Kiss Krisztián, Kerényi Róbert, Földi Lehel muzsikusok.

18.00 óra      In Memoriam Pósfai Viki. Árverés. Életkedvét és hosszú küzdelmét nem feledjük.
A begyűlt pénz gyermekei nevelését segíti.
Az árverésre várjuk a felajánlásokat! Leadásuk a helyszínen is lehet, vagy korábbi időben az elnökség tagjainál.

19.00 óra    Közös vacsora. Jelentkezés előzetesen a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen 17-ig, kedd estig,
500 Ft/tál áron, amely pénz az árverési kasszát gyarapítja.
Kötetlen szomszédolás asztaltól, asztalig, míg csak az idő haza nem kényszerít.

Páty Zsámbéki-kanyar Lakóparkért Egyesület

 

RETRO Foci részletek:

Lakossági bejelentés hatására be kell ismernünk, hogy programszervező munkánk nem volt tökéletes.
Kimaradtak belőle a tizenévesek, sőt sportosabb felnőtt társaink!

Részükre ezért, pályáinkon igazi grundfocit, kiskapus RETRO foci bajnokságot hirdetünk!
Jelentkezés Ritecz Jánosnál, a tabella feltöltés véglegesítése miatt 14.50 óráig.

Kezdés: 15 óra
Befejezés: 17 óra körül
Bajnokhirdetés: 19 óra körül.

A kezdő meccsek a csapatok kisorsolása szerint indulnak.
Milyen is volt egy grundpálya? Mik voltak a szabályok? Hát, valami ilyesmi:
Taccsvonal? Négy téglával kijelöljük a pálya sarkait, ahhoz szemmel be lehet saccolni a labdát (lasztit).
A téglák adják a szögletet (korner) és az alapvonalat is.
A kaput leginkább két-két iskolatáskának kellene jelképezni, de szombaton iskolatáska hurcolási macerára mégsem kérhetünk senkit sem. Marad a tégla.
A kapu magassága az éppen szereplő játékosok átlag combtő mérete lesz, megegyezés szerint. Na, jó, ha ez már túl retró, és a csapatok valamelyike bevállalja, 2 db bolti forgalomban beszerzett kaput hozzatok ki.
Kezdőkör? Megegyezés szerint, szemre középen.
11-es? Amikor az esemény megkívánja, hét nyújtott lépéssel ad hoc lemérve, ahogy kell.
11-es rugó pont? 7 lépés a kapu középvonalától.
Mozgó kapus lesz, tehát kézzel senkinek nem lehet a labdához érni, csak taccs dobáskor.
Les, az nincs.

Csapatlétszám 4-5 fő, jelentkezők száma szerint. Javasolt korhatár 11-16 év. 16 éven felüli max. 2-2 fő lehet a csapatban, azonban a bajnokság indításakor a csapatok helyszíni döntése, megegyezése lesz érvényes. Ki, mit vállal be e területen.
A játékidő a jelentkező csapatok létszámától függően 2x15 vagy több részvevő esetén 2x10 perc. Minden meccs max. 3 gólig vagy a megadott ideig megy.

Pályánk így lesz igazi retró pálya, amin annó sokan felcseperedtünk. Az ilyen pályán nemcsak a labdatechnikákat lehetett a mai magyar válogatottnál magasabb szinten elsajátítani, de a kies körülmények adta szabályértelmezések sok közmegegyezést is igényeltek. Vita esetén aki közelebb állt a helyzethez, azé volt a döntő szó. Sportszerűség mellett viselkedéskultúrát is el lehetett sajátítani, mert az ilyen nyílt esetben az erős kutya agresszál elv egyszerűen nem működik. Ilyen egyszerű volt a konfliktuskezelés, s ezért a foci szent lehetett. Akkoriban.

Gyertek, játszatok, mint a régiek! Játszatok úgy, mint azok, akik közül szemfüles edzők emelték ki a tehetségeket, s akik az akkori magyar focit világhírűvé tették!