Közeleg  az advent, a  karácsony és az ünnepi asztal tradícionális étke a hallé (amely azért hallé mert halből főzik, és nem halászlé mert halászból nem olyan jó...) :)

Egyesületünk ezzel a kis segítő, támogató rendezvénnyel próbált tradíciót teremteni, és persze támogatást nyújtani azoknak, akik meg szeretnék tanulni a receptet és el szeretnék lesni a fortélyokat, hogy karácsonykor már saját főzésű étellel büszkélkedhessenek a család és a vendégek előtt.  

2013-ban rendeztük meg első alkalommal a Forrási téren - biztató érdeklődés mellett - az első halászlé workshopunkat. Két évvel ezelőtt bővítettünk egy kicsit, volt még nagy sikerű melegen füstölés is, majd lett "csiptetős ponty is". Idén is maradunk a tradícióknál, de lesz meglepetés  is. Gyertek, aki gondolja akár a másnapi hallét is megfőzheti. Délutánra tettük,hogy addigra már mindenki járt boltban, kicsit elengedné magát. hát gyertek főzzünk együtt, kóstoljunk finom halételeket és töltsünk együtt egy néhány órát, ismerkedjünk a szomszédokkal! a jó hangulat, jó bor, finom halak garant&aacu te;ltak! 

Természetesen ahogy tavaly, lesz egy kis forralt bor is, gyerekeknek puncs. Valamint bor vásárlási lehetőség is a Pátyi Borért Társaság kiváló boraiból.

Időpont: 2017. december 23. szombat.

Helyszín: Páty, Forrási tér, tűzrakó hely és környéke

 

Program:

  • 14.00 találkozó, tűzgyújtás, előkészítés.
  • 14.15-14.30 Főzés, füstölés, csiptetés
  • 15.00-16.00 Közös kóstolás, értékelés, összevetés

Ahogy tavaly, idén is örömmel látjuk az elméleti érdeklődőket, a saját felszereléssel főzni akarókat, a jegyzetelőket, kíváncsiskodókat, a kóstolókat, az arra sétálókat. Jegyzetelni, fényképet, filmet készíteni KÖTELEZŐ! :)

 

Aki  főzni szeretne, kérem jelezze előtte, hogy a részleteket, eszközöket megbeszélhessük.

 

Üdv.
Rokolya Péter
20/222-0789