Az Egyesületnek levelezőlistája is van. A levlistára nem csak az egyesületi tagok iratkozhatnak fel.

Jelenleg csak 2 listánk van (régebben több volt, de most fizetni kell minden egyes listáért, így csak ez a kettő éri meg...).
A következő levelezőlisták léteznek Egyesületünk gondozásában:
levlista(kukac)patykanyar.hu  : ez A levlista, kb. 250 taggal
+ hírlevél a levlista leveleiből

Ha fel szeretnél iratkozni bármelyikre, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. írj. Leiratkozás, hibajelzés ugyanitt!

A már feliratkozottaknak néhány szabály, amit kérem, tartsunk be! :

1. A levelezőlistánk is, csakúgy, mint az Egyesületünk politika és vallásmentes. 
Ennek szellemében kérlek tartózkodj a (nagy)politikai és vallási jellegű hozzászólásoktól!
Az olyan pátyi közéleti témák jöhetnek, amihez a Kanyarnak köze van. A pátyi közéleti eszmecserére lehetőség jelenleg a FaceBook-on van.

2. A "Válasz" gombra kattintva a válasz a mindenkinek fog menni, az egész listára! De előtte gondold meg, biztos-e, hogy mindenkinek szánod a levelet. (Hirdetésre válaszok, születési gratulációk,...) Ha egy téma már kezd inkább két ember párbeszéde lenni, ami vélhetően mást nem érdekel, küldjetek egymásnak direkt levelet, ne a levlistát használjátok! 

3. A mellékletek mérete 4MByte-ban van korlátozva, de légy szíves ne küldj feleslegesen nagy mellékleteket! (Megoldható kép átméretezéssel, kép kivágással a dokumentumból, stb...) Ne terheljük feleslegesen egymás postaládáját.

4. Kereskedelmi jellegű hirdetést ne küldjetek a listára!
A magánjellegű hirdetések mehetnek a listára, de igyekezzetek olyat ide küldeni, aminek a szűkebb lakókörnyezetünkben van értelme. Nyílt apróhirdetésnek ajánljuk a paty.hu Hirdetések oldalát.

5. Ha valaki olyan levelet küld, amit nem a listára illőnek érzel, küldj neki magánba egy válaszlevelet nyugodtan. Ha sokan írnak, akkor majd elmegy a kedve tőle, ha beesik 100 mail. Legyen ez a retorziója a kéretlen leveleknek. Mindenféle szabályozás, meg moderáció felesleges, kivitelezhetetlen. De természetesen a rendszeres spammelő a többiek érdekében le lesz tiltva a listáról.

6. Az új levlistánk alapbeállításként nem küldi vissza a levelet a feladónak, de ez megváltoztatható egyénileg (lásd 7-es pont lentebb). Ha valami miatt nem ment volna el a levél, kapsz róla visszajelzést. A feladásnál figyelj rá, hogy:

  • legyen a levélnek tárgya
  • ne bcc-be rakd be a levlista@ -ot, hanem a levél -egyedüli- címzettje legyen a lista. 
  • csak olyan címről fog elmenni automatikusan a levél, ami rajta van a listán. (Pl. ha A címről, ami fenn van a listán, automatikusan továbbítódik a levél B címre, akkor a B címről nem fog elmenni a levél!)

Ha a fenti 3 feltétel nem teljesül, akkor levél nem fog elmenni a listára automatikusan, de erről értesül a levlista adminisztrátora, aki majd engedélyezi a levelet, ha az arra érdemes. 

7. Minden hónap elsején (pl. ma) kaptok egy emlékeztető mailt, abban van egy olyan link, hogy http://patykanyar.hu/mailman/options/levlista_patykanyar.hu/< saját mail címed> . Ha itt a bejelentkezésnél a jelszó beírása után belépsz, meg lehet változtatni az egyéni beállításokat. Itt több felesleges -nálunk nem működő- dolog van, de van egy sor, ami érdekes: A listára sikeresen elküldött leveleidről kérsz értesítést? - Itt lehet megváltoztatni ezt a beállítást.
Ezen az oldalon egyébként át lehet írni a mail címedet, és le is lehet iratkozni, nem kell feltétlenül az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. írni. 

8. A levelezőszerverünk nem nagyon szereti az ingyenes szolgáltatókat. (de pl. a gmail-el semmi gond!)  Leginkább a vipmail.hu, index.hu, freestart.hu, freemail.hu, citromail.hu levelezőrendszerei rendszeresen visszautasítják a levlista leveleit, ezért automatikusan törlődnek ezek a mail címek a listáról. (az okát nem tudom. Vagy megtelnek ezek a postaládák vagy tényleg nem elérhetőek sokszor, stb..) A törlésről szokott küldeni a rendszer egy levelet elég csúnya tárggyal (pl "confirm 42e71f8011a7c1f9c904c9aad4ad032d746408ee"), ezért ezek a levelek sokszor a spam-ben kötnek ki. Abban van egy link, amire kattintva pillanatok alatt visszaáll a levlista tagság.
Ha egy hétig nem kaptok levelet a listán, akkor már lehet gyanakodni. Érdemes utánanézni ilyenkor a spam mappában vagy a havi rendszerességgel kapott jelszó-emlékeztető levélben található linket, tagok vagytok-e még.

+2 hasznos link mindenkinek: Lánclevelek küldőinek tanfolyama , már ismert hoaxok