A Forrási téren figyelmesen sétálók már biztos észrevették, hogy a Avokádó (volt Pizzéria) épületén tavaly év vége óta vannak fenn kamerák. 
A kamerákat egyesületünk szponzorálta, a felszerelést, a wifit és a sok tartozékot (UPS, router, stb..) hozzá az APF. A kábelezés földmunkát tavasszal csináltuk a közös munka alkalmával. A kamerák be vannak kötve a pátyi rendőrségi kamerarendszerbe, amit csak a rendőrség figyelhet meg. A látószögük a Május 1 saroktól a kemence előtti szaletliig terjed. Azaz látszódnak az úton elhaladó járművek rendszámai, a játszótér, és a kemencéig terjedő terület. (1 kamera még elférne a jobb lefedéshez, ill. tavasszal a növényzet ritkítással tudjuk még növelni a megfigyelt területet). A kamerák éjszaka is látnak természetesen. A Horthy köznél is létesült egy kamera az APF kivitelezésében.
A kamerák felvételei pár napig elérhetőek, így, ha a téren észrevesztek valami rongálást, jelezzétek mihamarabb, hogy a felvételeken utána tudjunk nézni!
 
Nagy köszönet Kerényi Tündének és Szűcs Gábornak, akik biztosították, hogy a telkükön belül, tápellátást is biztosítva telepíthessük a kamerákat és Schneider Mihálynak, aki az APF elnökeként intézi a kamerák elhelyezését. Valamint mindenkinek köszönet, aki a tavaszi előkábelezésben részt vett.