Kedves Barátaim a Tökben!
 
Örömmel újságolom Nektek, hogy fantasztikus hangulatban zajlott le a tökbejárás, rengeteg felnőtt, még tökk gyerek gyűlt össze a kemencénél, hogy együtt körbejárjuk, megcsodáljuk és értékeljük a munkákat, egymás tökeit.
 
Sokan út közben csatlakoztak hozzánk, nagyon jókat beszélgettünk, játszottunk, sőt megmérkőztünk egy versenytárs, ámbár barátságos (Freund-lich) halloween jelmezes gyermekcsapattal.
 
Részt vettünk ismételten egy szülinapi zsúron (ezúton kívánok ismételten Radics Zsolt barátunknak sok boldogságot), s minden tökről természetesen fényképet készítettünk.
 
A képeket Egyesületünk honlapján nemsokára meg tudjátok nézni, de javasolom, ha most nem is tudtatok eljönni, jövőre csatlakozzatok, mert nagyon jó érzés ennyien - barátok, szomszédok közt - együtt lenni, kötetlenül szórakozni, és közben értékes alkotásokat nézegetni, egymás munkáit dícsérni!
 
Akik ott voltunk, azt hiszem, ezt mindanniyan meg tudjuk erősíteni!
 
Azonban nem is csűröm-csavarom tovább a szót, következzék az eredményhírdetés:
 
Az alkalomhoz illően, stílusosan holt-versenyben első helyezett lett:
 
- Jaczina Attiláék/Krisztáék töke és
- Herényi Istvánék/Rékáék töke.
 
Mindkettőjüknek gratulálunk és természetesen a jól megérdemelt pezsgőt és Egyesületünk oklevelét nemsokára átadjuk.
 
Köszönöm mindenkinek még egyszer a részvételt, illetve a nagyon ötletes alkotásokat!


Meghívó:

Kedves Tökös urak és Tökös asszonyok!
 
Egy hét múlva, 2011. október 29-én újra meghírdetjük a Páty Zsámbéki-kanyar Lakóparkért Egyesült hagyományos rendezvényét, a Kanyar Töke versenyt.
 
Nagyon közeleg a dátum, nem érünk rá tovább vakargatni a Tökünket!
 
Úgyhogy vegyétek elő a tökeiteket, kezdjétek el huzogatni... mármint a késeket a köszörűn, és gyerünk nekilátni a szebbnél-szebb tökremekeknek!
 
A versenyre - a tradícióknak megfelelően - nem kell nevezni, elegendő csupán, ha jól láthatóan elhelyezitek házatok elé vagy a kerítésre a fényesre vikszolt tökötöket, amit a pártatlan zsűri megcsodál, és pontoz.
 
Zsűri lehet bárkiből, aki este 5 órakor a kemencéhez odajön, hogy - a bátorító töklé megivása után - résztvegyen a tökbejáráson.
 
Ne feledjétek, aki kiteszi, annak a tökét közszemlére tesszük az Egyesület honlapján!
 
A nyertes tökgazda, gazdagabb lesz idén is egy üveg finom pezsgővel, illetve Egyesületünk elismerő oklevelével.
 
Tavalyi nyertesünknek, Simon Béláéknak ezúton is gratulálunk! Nekik volt valóban a legszebb tökük, azóta többször is megnéztem!
 
 
Szóval ne feledjétek: aki nem farag, ráfarag!
 
Tökre fel!