A Páty Zsámbéki-kanyar Lakóparkért Egyesület vezetése a ma reggeli, a Zsámbéki útnak a Kanyar menti halálszakaszán történt gyorshajtásból eredő tömeges gyalogosgázolás okán az alábbi nyilatkozatot teszi.

A PZSKLE civil egyesület, a Zsámbéki-kanyarban lakók életkörnyezetének jobbítására alakult 2004-ben. Évek óta küzd azért, hogy a közismert halálszakaszon mielőbb megszűnjön a veszély.
Eddigi kezdeményezései eddig még nem találtak partnerre az önkormányzatnál es a közútkezelőnél, habár az elmúlt időben jó pár komoly személyi sérüléssel járó baleset is történt itt:

2010.szeptember 25.:  pont 1 éve és 1 napja elgázoltak egy 15 éves lányt Pátyon, aki azóta aktív kómában fekszik

2011.május 2.: két autó ütközött, mentőhelikopterrel szállították el az egyik sérültet, két mentő pedig szirénázva hagyta el a helyszínt

2011.augusztus 20.
: kétéves gyereket szállító autó pördült meg és állt a feje tetejére

Egyesületünk nem ismeri el, hogy az általános jogszabályok minden útviszony között alkalmazhatók és ezért csak a jog betűjét nézve, évek óta fenntartsák az életveszélyt.

Tagadja azt az elembertelenedett, közömbös környezetet, ami oktalan segítője volt több, a közelmúltban történt és a mai rémséges eseményeknek.

Ismételten felszólítja az önkormányzati és útkezelő intézményeket, hogy AZONNAL tegyenek olyan intézkedéseket, amik FIZIKAI MÓDSZEREKKEL megakadályozzák, hogy felelőtlen és fellazult erkölcsű egyedek nap, mint nap életeket veszélyeztessenek.

Fentiek nyomatékául a Páty Zsámbéki-kanyar Lakóparkért Egyesület csatlakozik azokhoz a civil megmozdulásokhoz, amelyekkel az itt lakók és az aggódó szimpatizánsok tiltakozni fognak a fennálló helyzet ellen.

Páty, 2011. 09. 26.


PZSKLE elnöksége