Mottó: "Tegyük meg az első lépést, hogy öröm és ne bosszúság legyen az egymás mellett élés! Rendezzük meg közösen a Szomszédünnepet! "

Képek

Utószó:

A kevésbé barátságos, esős időjárás ellenére, szombaton délutáni kezdettel rendben lezajlott az első Szomszédünnep a Töki utcai helyszínen. Az eső ellenére gyorsan felállítottunk egy nagy sátrat és az első érkezők máris letelepedtek alatta. Ahogy az sejthető volt, csak "Zoli szomszédok" voltak kiváncsiak a rendezvényre. :) Ők viszont szép számmal. A jelentkező 25-28 család helyett jóval több mint 30 család vett részt a rendezvényen.   Beindítottuk a gulyáságyút, és a sok könyörgésre, pálinkára az időjárás is barátságosabbra fordult. Sőt később már a nap is kisütött így meg lehetett tartani a gyerekek részére az aszfalt rajzversenyt és sok más játékot is. Öröm volt látni a sok jó "szoszét" egy rakáson és a jónéhány új arcot is, olyan szomszédokat akik először jöttek el egy rendezvényra. Örülök, a más utcákból is érkezetteknek, és hogy a legidősebb résztvevő 82 éves volt a legfiatalabb pedig pár hónapos. Beszélgettünk, ettünk-ittunk, finom sütiket hoztatok - nagy köszönet érte - és végül a vacsora is elkészült, addig Pali bácsi sült krumplija enyhítette az éhséget. Szóval minden jó volt! A Barcelona pedig elverte a MU-t mint jég a határt, ez is boldogság volt. elpakoltunk hazamentünk.Szép nap volt!
 A rendezvény elérte célját. Sokan megköszöntétek és többen mondtátok, talán minden héten érdemes lenne lezárni egy ilyen rendezvény miatt az egyik utcát. :)
 
Nagyon nagy köszönet érte mindenkinek, aki segített!


Meghívó 2:

Alakulnak a programok:
 
- A Töki utcában a Tőzike utca és a Boglárka utca között  lesz a rendezvény, (lezárt szakasz 15.00-22.00 , megkaptuk rá a közterület foglalási engedélyt) Kérünk minden ott lakót, hogy jöjjenek el vagy viseljék türelemmel a néhány órás forgalom korlátozást.
- A rendezvény 15.30- tól kezdődik a berendezkedéssel a kipakolással. Néhány segítő jó lenne ha jelentkezne, dekorálni, asztalokat-padokat elhelyezni kb. 15 órától.
- Asztalt, sörpadot, szíveskedjetek hozni magatokkal,  Nem árt egy kis dekoráció, ötlet vagy éppen rátok jellemző dolog, ami kicsit feldobja a terítést. Lehet ez egy tábla is az asztalra, hogy mi vagyunk a Szabó család  stb. Lufit korlátozott számban tudunk adni.
- Lesz étel, a gulyáságyúból.A menü: gulyásleves zöldségekkel,csipetkével, és tavaszi csibeleves. Nem pénzért adjuk, hanem majd jelentkezés után  kiosztom, hogy ki mit hozzon bele, egyfajta közös "kőleves lesz" pl. van aki 2 kg krumplit, van aki kis húst stb) Ezt holnap (péntek) délelőtt körbeküldöm és szombat du 2-ig kérem leadni a Töki u 52-be.
- Kérem,hogy egy kis sütit, sósat vagy édeset minden család hozzon magával. Innivalóról is mindenki magának gondoskodjon
- lesz szóda és szörp a gyerekeknek.
- Lesz egy rész ahol "garázsvásárra" lesz lehetőség,ahol a megunt dolgok eladhatóak! Lehet erre is jelentkezni. Erre egyenlőre még nem érkezett jeletkező.
- Lesz gyermek foglalkozás, rajz, ügyességi vetélkedő és más.
- Lesz Barcelona - MU döntő nézés, a mérkőzést Kassai Viktor vezeti. Projektor rendben.

Eddig 25 család jelezte a részvételét kb 70 - 80 - 90 fővel.  
Végül ismét a Zoli szomszédokról. :)

 
Nem gondoltam volna,hogy egy "márka" születik majd. Nem egy levél landolt magánban nálam és többen megszólítottak, hogy megosszák velem élményeiket a jókat és persze a kevésbé jókat. A jó szomszéd szinonímája a "Zoli szomszéd" lett. Sokunknak van szerencsére "Zoli szomszédja" Nagyon sok Zoli lakik a kanyarban! Sajnos néhány történet a "nem Zolikról" szólt. Nem tudom mit tehetnénk, hogy ők is Zolik legyenek .: ) Én megpróbálok "légy Te is Zoli szomszéd" felíratú pólot kreálni magamnak, akinek kedve van csatlakozhat!


Meghívó 1.

Jelentkeztem egy országos rendezvény helyi szervezőjének, mert nagyon szimpatikus a kezdeményezés, másrészt úgy gondolom, nagyon ránk férne már egy kis üljünk le egymással és próbáljunk békében élni szellem.
 
Ez a rendezvény véleményem szerint a "Szomszédünnep".
 
"A minden év májusában megrendezésre kerülő Szomszédünnep egy olyan nap az évben, mikor egy közös főzés, együtt egy nagy asztalnál elköltött vacsora, közös játékok vagy sportolás, kulturális program vagy kertészkedés, közösségi bolhapiac stb. alkalmával kicsit jobban megismerhetjük szomszédjainkat, s ha volt netán vitánk velük, ezeket is tisztázhatjuk. Hiszen kiderülhet, hogy anélkül, hogy ismernénk egymást, rengeteg mindenben gondolunk hasonlót."
"Reméljük, hogy együtt felhívhatjuk a figyelmet arra, hogy egy kis odafigyeléssel szebbé tehetjük közös hétköznapjainkat."

Forrás: www.szomszedunnep.hu

Annyira szép közösségünk van és egyedülálló kezdeményezéseink, sikereink, hogy szerintem próbáljuk meg.
Mire gondoltam, az adott napon legyen a helyszín, a szép és árnyas Töki utca. Szándékosan nem a Forrási teret  írtam, mert azt szeretném, hogy szép hosszú, legalább 50-60 méteres asztalunk legyen. :)  Egy szép hosszú asztal, kihúzva a gulyáságyú és abban megfőzve egy finom leves és eszünk, iszunk, beszélgetünk szóba állunk a másikkal gyerekeink visonganak, rohangálnak. Úgyis gyereknap lesz másnap, kis játék foglalkozás is beleférne. Valami zenét is kerítünk és lehet egy ucbalál, szóval buli.
Segítetek, benne vagytok?
 
Aki csatlakozna örömmel látom a csapatban!
 
Rokolya Péter

Ki szomszédba' akar lenni,
Tökire kell annak jönni.
Május 28 a napja,
Jöjjön szomszéd, anyóst hozza!