Az advent első vasárnapjára,  november 30-ára  meghirdetett 2. Pátyi Adventi Vásáron a Páty Zsámbéki-kanyar Lakóparkért Egyesület  is tevékenyen részt vett. Az előző napi esőzés után reggel száraz időre ébredhettünk és délben megtévesztésül még a nap is kisütött, de a Kossuth Lajos utcai helyszínre érkezve el kezdett csöpörögni és komolyan esni az eső. Ez a tényező sajnos jelentősen korlátozta az érdeklődők számát, de kis csapatunk annál lelkesebben és főként kitartással állt helyt gulyáságyú és sörsátor alatt. Fantha Zsuzsa fantasztikusan ízesített húsos zsírt sütött - amiből lilahagymás zsíroskenyeret kentünk,  a gulyáságyúban forralt bort, citromos teát, bécsi fűszerekkel bolondított alkoholmentes és alkoholos puncsot főztünk és ezeket kínáltuk az arra járóknak. A borhoz és puncshoz Ritecz János biztosította a fehér és vörösbort. A Művelődési Házba szervezett programok végére elállt az eső és Páty egén ismét feltűnt a kívánságlámpások füzére.
Ezúton szeretnék nagy-nagy köszönetet mondani minden segítőnek:
Biernaczky Miklós és  Fantha Zsuzsa
Karászy Zoli
Mészáros Vali és Lennert Tímea
Radics Zsolt és Ricsi
Ritecz János és Marcsi
Rokolya Péter és Vica (szervezés)  

A fényképek megtekinthetőek: képek
Üdvözlettel:
Erdősi Anna

Meghívó:

E hét végén (november 30-án) a 2. Pátyi advent kerül megrendezésre. A múlt évben 4 település vállalta, hogy advent 4 vasárnapján 4 különböző helyszínen programokkal, vásárokkal várják az érdeklődőket.

Tavaly és idén is a Zsámbéki-medence Lakóparkért Egyesület támogatja a rendezvényt forralt borral, teával és punccsal. Az est során a tavalyi Magyar Rádió Gyermekkórusának előadását idén a Telki Szimfonietták koncertje követi.

Plakát