Kolléganőm szervezi Mányon a kistérségi nemzetiségi napokat. A részletes programot az alábbi linken tudjátok megnézni:  www.manyfest.extra.hu

E program keretében a híres osztrák zenekar, a Mooskirchner látogat el Mányra.  

A "népzene filharmonikusainak" nevezi a szakma a Die Mooskirchner zenekart, amely május 23. -án Mányra látogat. Az ausztriai együttes többórás műsort ad a helyi Leimen Ház udvarán felállított sátorban.

 Példa kép

Egy harmonika, egy ritmusgitár, egy klarinét, két trombita és egy (a tubához hasonló) bariton az alpesi népzenét játszó együttesek klasszikus felállása. A hattagú Die Mooskirchner a felsorolt hangszerek csapatjátékával szórakoztatja a közönséget hazájában, Ausztriában, és más országok németajkú vidékein. Mint a név mutatja, egy Graz melletti községből indultak, de hírük hamar elterjedt, így fennállásuk óta gyakran megfordulnak Németországban, Hollandiában, és koncerteztek már Amerikában is. Most a magyar-sváb Mányra látogatnak. Repertoárjukon egyaránt szerepelnek autentikus osztrák népzenei darabok, feldolgozások és saját szerzemények, amelyeket az úgynevezett Oberkrainer stílusban adnak elő.

A folklór szakma a "népzene filharmonikusainak" nevezi őket, amit talán úgy lehetne magyarázni: a zenekar teljesítménye a maga nemében olyan, mint mondjuk a Pink Floydé a rockvilágban. Akik kíváncsiak erre a muzsikára, május 23. -án Leimen Ház udvarán felállított sátorban élőben hallhatják-láthatják a zenekart.

A jegy ára:
Elővételben: 2900 Ft
Helyszínen: 3000 Ft  
Jegyrendelés:
Fuchs Orsolyánál a +36202272006-os telefonon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Példa kép