KALANDOZÓ KALANDHOZÓ
Mesés, zenés, kreatív foglalkozások 4-14 éves korig 

A Kalandozó KalandHozó arra vár, hogy kalandokkal tömött tarisznyájával bekopoghasson a gyermekek ajtaján! A programokat főleg 4-14 éves korig ajánljuk, és az alkalomhoz szabjuk legyen az születésnap, családi összejövetel, céges rendezvény vagy egy egyszerű baráti összejövetel egy napos vagy borongós délutánon. 

Kalandozó kalandhozó.pdf


Koncertek és előadások

Budakeszi műv-ház.


Kirándulási lehetőségek a környéken

Tata klassz hely és ott is lehet hajózni, sőt kisvonat is megy a tó körül. Mi viszont nem autóval, hanem Biáról vonattal mentünk, ez külön egy plussz élmény hiszen keveset vonatozni mai gyerekeink.
Oda már új vonatok járnak, légkondi tisztaság, merem ajánlani,40 perc a menetidő, mert megáll mindenhol, a pályaudvartól meg indul busz , de gyalogos túraként s lejárható a várig a táv, talán 15-20 perc alatt.
 
A biai faluházban minden szombaton 9-14-ig vannak gyerekprogramok, kézműveskedéssel egybekötve érdemes figyelni mikor milyen előadás, bábszinház stb. van kitűzve.
 
Veresegyházán van egy medvefarm, ahol a macikat nagy hosszú fakanállal lehet etetni , persze mézzel, szép nagy park és, ha jól tudom június 06-án rekordkísérlet is lesz, a legtöbb plüssmaci, vagy hasonló elnevezéssel, ennek utánanézek, és majd közzéteszem, régebben halllottam róla.
 
Csillebércen kalandpark

- alcsúti arborétum (gyönyörű, Gergő fiam 4 éves korában is nagyon élvezte),
- komáromi vár,
- az újonnan a környékben létesült kerékpárutak
- Libegő, János hegy, Normafa, Gyermekvasút, Fogaskerekű volt már?
- Budai barlangok?
- Tatabányai séta: Turul emlékmű - Szelim-barlang - Csúcsos hegyi kilátó?    
- Tatai tó, vár, vízimalom?


Ringató


a Művelődési Házban szerdánként 9:30-tól és 10:15-től.

Énekes, mondókás, játékos foglalkozás várandós mamáknak, anyukáknak és három év alatti gyermekeiknek a kodályi elvek alapján.

Érdeklődni lehet: G. Kovács Modeszta 06-20-372-77-36 www.ringato.hu


 

Pátyi Sport Tánc edzések


Óvodás korosztálynak Új ovi tornatermében K-SZ:  1/2 4- 1/2 5 ig
Iskolás korosztálynak  Iskola tornatermében K-SZ: 5 - 6 ig
Információ: Péterfy Judit szakedző 06 30 9 506 966 

Baba-mama torna 

baba-mama/kismama tornát a Művházban hétfőn és pénteken 9.15-10-ig. Lukovich Petra gyógytornász vezetésével, akár gyerkőccel együtt is lehet jönni!  

Foci óvodásoknak 

Márciustól foci edzés néven koncetrálóképességet fejlesztő, a futball elemeit is tartalmazó torna indul Pátyon az új óvoda tornatermében, középső és nagycsoportos fiúk számára

Időpont: csütörtökönként negyed 5-5-ig. Egy hónap (4 alkalom) 1500 Ft. Érdeklődni: 06-20-9326945, ill. jelentkezni lehet az óvodában kitett szórólapokon.


Bagolyvár

Bagolyvár a Budakeszi Vadaspark bajáratánál


Jazzbalett ovisoknak, felnőtteknek

Tavaly óta létezik egy jó jazzbalett csoport Zsámbékon, amely idén is folytatódik. Szívesen ajánlom!
Az ovis csoport már elkezdődött, a táncórák időpontjai:
Hétfő, Szerda 17.30-18.15

A felnőtt csoport októbertől indul ismét:
Hétfő, Szerda 18.15-19.15

Mindkét csoportba várják a jelentkezőket!
További információ a tánctanártól:
Kovács Norbert 06 30 231 0042

Körtés Magánóvoda

Nyitás: 2006. szeptember 1.
Cím: 2071 Páty, Páskom köz 1. (Várhegyi és Liget u. sarka)
Tel.:30-361-2083

Bóbita Napközi és Játszóház

Tájékoztató a családi napköziről

A családi napközi a települési önkormányzatok gyermekjóléti alapellátási feladatainak része, a gyermekek napközbeni ellátásának egyik lehetséges formája. A szolgáltatást vállalkozók és néhány civil szervezet vagy önkormányzat fenntartásában működő családi napközi gondozó nyújtja.
A családi napközi a gyermekek életkorának megfelelő, szükségleteihez igazodó nappali felügyeletet és étkezést nyújt a bölcsőde, óvoda, illetve az iskolai tanulószoba helyett hozzájuk járó gyermekeknek.
A családok szükségletei e szolgáltatás keretében rugalmasabban kielégíthetőek, kiscsoportban biztosított a különböző életkorú gyermekek együttléte. Egyéni bánásmódban részesül minden gyermek az intézményekkel szemben családiasabb körülmények által. Szakmailag támogatott és ellenőrzött ellátási forma, ezáltal is garantált a gyermekek fejlődéséhez és jó közérzetéhez szükséges környezet.

A mi Bóbitánk

Napirendünk az alábbiakra épül:
Reggelizés után gyertyagyújtással köszöntjük a napot (hiányzók számbavétele, aktuális problémák megbeszélése, ünnepek megemlítése, stb.).
A nap folyamán szabad játék mellett (családi szituációs, készségfejlesztő társasjátékok, építőjátékok) életkorok szerinti tevékenységeket tervezünk (mese-vers, környezet megismerése, ének, vizuális tevékenység; nagyobbaknak még: manipulációs-matematikai tevékenység).
A napi gyümölcs elfogyasztása és mosdóhasználat után levegőzünk. Az egészséges testi-lelki fejlődés alapja a derűs, sokoldalú mozgás, amit nagy részben a szabadban oldunk meg mozgásos játékokkal, a rövidebb benti mozgásfejlesztés mellett.
Ebéd után következik a délutáni csendes pihenő mesével.
Az ébredést uzsonnázás követi, utána szabad játék, tevékenykedés a szülők megérkezéséig.

Helyben működő Bóbita Családi Napközi és Játszóházunkba másfél éves kortól szeretettel várjuk a gyermekeket.

Czeizing Csilla óvónő
Cím: 2071 Páty, József Attila u. 3.
Telefon: (23)-344-182; (30)-408-1036
mail
Tájékozató .doc formátumban (470 kByte)

Játszóház Pátyon

Kedves Szülők és Gyerekek!
Körmendi Csilla, Pátyon élő óvodapedagógus felhívását tolmácsolom Felétek. A korhatár tekintetében Csillával kellene egyeztetni, mert nem szigorúan 2,5 év az alsó határ, a gyerek érdeklődése, ügyessége a meghatározó. Ha tetszik az ötlet és eljöttök, hozzatok olyan ruhát, aminek nem árt, ha összekeni, festi gyermeketek. És fontos a váltócipő.
Üdvözlettel: Kulcsár Móni

Kedves Szülők, Kedves Pátyi Gyerekek!

Fantázia-, kreativitás, kommunikációs készségfejlesztő, délelőtti játszóház indul 2 és fél - 6 éves gyerekeknek.
A játszóházat azoknak ajánljuk, akik még nem járnak óvodába. A foglalkozások ének - zene, képzőművészet, alapozó testnevelés, matematika, mese - vers, környezetismeret témák köré szerveződnek.
Játszóházvezető: Körmendi Csilla okleveles óvodapedagógus, képesített játszóházvezető (aki járt Budapesten az FMH-ban a Zsebibaba játszóházban , annak ismerős mind a program, mind Csilla személye)

Időpont: Szerdánként 10,30-12,30
Helyszín: Művelődési Ház Páty Kossuth u. 77.
Részvételi díj: 800 Ft / fő / alkalom

Játszóház

Kedves anyukák,
jön az ősz a hideg idő és a gyerekek egyre nehezebben viselik majd a "szobafogságot", íme pár program ami rendszeres kikapcsolódást, foglalkozást nyújt minden korosztálynak Budakeszin a Műv-házban.
Javaslom akit érdekel oldjuk meg a közlekedést felváltva coportosan , így olyanok is eljutnak oda akiknek hétközben nincsen autójuk.

Üdv
Kisné B. Gyöngyi