Meghívó plakát:

 

Főzőverseny kiírás

 
Nevezési feltételek:
·         Nevezhetnek amatőr, a sütés-főzést csak hobbi szinten művelő egyének és csapatok. (nem feltétel az egyesületi tagság)
·         A csapatok létszáma nem korlátozott (csapattagok toborzására használjátok a levelezőlistát!)
·         Nevezni a lentebb felsorolt kategóriákban lehet.
·         Egy csapat kategóriánként egy étellel nevezhet.
·         Nevezéskor várjuk: csapat/versenyző nevét, csapattagok nevét, kategória megnevezést, parázstartó/kemence igényt.
·         Az első 18 jelentkező számára tudunk parázstartót biztosítani.
·         A kemence kapacitása is véges, jelentkezési sorrendben tudunk helyet adni.
·         Tűzifáról mindenkinek saját magának kell gondoskodni.
·         Nevezési díj nincs.
 
Főzőverseny menete:
·         Nevezés lezárása: 2017. május 1. reggel 9 óra
·         09.00-12.30 főzés
·         12.30-14.30 zsűrizés
·         15.00 eredményhirdetés
 
Verseny szabályok:
·         Otthon előkészített, azaz elő-főzött/sütött/grillezett étel nem vehet részt a versenyben! Ez alól kivételt jelent a főételhez tartozó köret és a desszert.
·         A főzést 12.30 óráig kell befejezni, amikor is a zsűri elkezdi a kóstolást. Kóstolásra 3 kis adag étel tálcán történő tálalása elegendő.
·         Az elkészült ételek kóstolása folyamatosan zajlik, a torlódások elkerülése érdekében, érdeklődjetek, mikor hozhatjátok. Így minden friss és meleg marad, hogy a legjobb formáját mutassa a zsűri előtt.
·         Értékelési szempontok: elkészítés szakszerűsége (max. 5 pont), ízek harmóniája (max. 5 pont), látvány/tálalás (max. 5 pont), kreativitás/egyediség (max. 5 pont).
 
Verseny kategóriák:
·         Öko Rabsicok - vadat és halat, s mi jó falat...
·         Bio Vegánok - a 7-ed 7 határ zöldjei és gyümölcsei
·         Update Antik - a buktától a vekniig, avagy kelt tészták újjászültésének kora
 
Díjazás:
·         kategóriánként 1-3. helyezett részére feliratos mini bogrács + meglepetés
·         különdíj
 
Hogy meghozzuk a kedveteket  a főzéshez, eláruljuk, hogy idén a kategória győztes séf egy szuper ajándékkal lehet gazdagabb: részt vehet a Metro Gasztroakadémia egy általa kiválasztott gourmet kurzusán, ahol olyan séfekkel főzhet együtt, mint Bereznay Tamás (aki főzött már Charles hercegnek, I. János Károly spanyol  és Károly Gusztáv svéd királynak, Bushnak és Putyinnak is) , Gálicz István (aki a Trattoria Pomo D’oro étterem Sous Chefje volt éveken át és egyébként sokáig Pátyon élt) , Pohner Ádám (aki a 2016-os Bocuse d'Or magyar elődöntőjén Széll Tamás mögött lett második)  vagy Juhos József (a Gundel, a Gerbaud és az érdi Pataki cukrászda műhelyeit vezette).
 
Nevezés és érdeklődés Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., illetve a 30/411-9555 (Borbély-Németh Orsi) elérhetőségen.
 
Páty Zsámbéki-kanyar Lakóparkért Egyesület