Képek


Utószó1

A 2008-as majálisunk főzőversenye népes népes induló gárdával büszkélkedhetett. A 10 csapat bográcsos és grill ételeivel, valamint egyéni versenyzők a kemencében is próbára tették főzési tudományuk és az 5 fős zsűri ítélő képességét.

Az ételek igen változatosak voltak  a hagyományös pörkölt és gulyás jellegű ételeken kívül finom zöldséges - vegetariánus ételek mellett megjelentek a különleges ízek is, lásd vetrece vagy a mediterán zöldséges sült. Tehát kerekedik - teljesedik a kép. Ami biztató, hogy már nem csak a kanyarból jelentkeztek hanem a falu más részéről is. Miután a majálisunk ez évben  - próbaként - a Pátyi tavasz egyik helyszíne lett így sok nézelődő sétáló vendég jött el a falu más helyszíneiről is. Jó ötlet volt, hogy azok is vásárolhattak (jelképes áron) egy tál ételt akik csak épp erre vetődtek, vagy kíváncsiak voltak a rendezvényre, de igazából egyik csapathoz sem tartoztak, de mégsem maradtak étlen. Ezt leginkább az támasztja alá, hogy a győztes étel ("Nagyon" vaddisznó pörkölt) bográcsát még ki is tunkolták, mert mindenki meg akarta kóstolni.       
Úgy érzem sikeres volt a verseny, mindenki finomat főzött és kellemes estét, délutánt töltöttünk együtt.

Nagyon köszönöm mindenkinek a részvételt és remélem jövőre ismét találkozunk!

Rokolya Péter
a Főzőverseny szervezője

a ZSMTE csapata különleges párolt zöldségeivel a főzőverseny külön díját nyerte el. (Párolt zöldségek és lebbencs készült bográcsban.)


 MEGHÍVÓ a PÁTYI TAVASZ 2008.

    rendezvénysorozat részeként megrendezésre kerülõ KANYAR MAJÁLISA  programra 

   Helyszín: Forrási tér 

        Idõpont: május 1. csütörtök:  

Programok: 
15:00-  fõzõ- és sütõverseny: hagyományos bográcsozás és a kemencében kenyér- kalács  pogácsasütés (a korlátozott kapacitás miatt az elsõ 10 jelentkezõ tud sütni). Szomjoltónak csapolt Krusovice sört árusítunk.

Versenyfelhívás:
A fõzõversenyen bárki részt vehet, semmi különleges megkötés, sem ételre sem fõzési módra nincs. Elsõsorban hagyományos borgrácsos ételek fõzésére van lehetõség, ill. grillezni is lehet.
Az elsõ 10 jelentkezõ kb. 10 tepsi) a közkemencében is süthet.
A legfonomabb ételeket díjazzük. A csapatok létszámára nincs megkötés. 

Jelentkezés:
Írásban elküldött jelentkezések érvényesek, a jelentkezésben kérem feltüntetni a fõzendõ ételek nevét, a csapat elnevezését, és a várható létszámot. 

Egyéb:

A fõzõverseny alatt harcba száll a gulyáságyú is, elsõsorban azon vendégek igényeinek kielégítésére akik csak épp arra járnak és ennének valamit,  de nincs csapatuk, ill. lehet hozzánk is csatlakozni,akiknek nem jut csapat.  

Jelentkezni lehet:
Rokolya Péter (20/222-0789)


Nevezési díj: Nincs

ASZTALT, SZÉKET mindenki hozzon magával!

16:00 Operenciás Bábszínház Csalafintaságok a csalitosban c.elõadása

17:00 - : gyerekprogramok (ügyességi versenyek, kézmûves foglalkozások),  májusfa állítás, retro felvonulás

18:30: zsûrizés, eredményhirdetés: arany, ezüst, és bronzfakanál díj kiosztása; szaletlik és padok avatása
 
19:00-20:00
  Lego zenekar koncertje 
 
20:00
: zene
 

 Meghívott vendég: Gulyás Dénes országgyûlési képviselõ