Képek

Köszönet:

Létrehozott értékeink védelme, lakókörnyezetünk folyamatos szépítése minden évben olyan feladat, amely tettre hív kicsit és nagyot. A Zsámbéki-kanyar lakóinak Egyesülete a PZSKLE, mint minden évben most is, az időjárás engedte legkorábbi alkalommal megszervezte szokásos tavaszi közösségi munkáját.

Az utcák takarítása, a játszótéri játékok felújítása, új növények ültetése, s a régebbiek gondozása ugyan folyamatos az év folyamán, de ilyenkor, mintegy búcsúzva a téltől, köszöntve a kikeletet, koncentrált erőkkel látunk neki a szépítésnek.

Ebben az évben is örömmel láttuk, hogy egyre több, már a Kanyarban született gyerek jön ki közénk, s áll be a szemétgyűjtők, a növényültetők és a festegetők  közé. Tiszteletet adva szüleiknek is, ők a legnagyobb értékeink. A felnőttek látásmódja úgy változik, ahogy, de ha a gyerekek már megszokják, hogy közösségünk alkotó ereje mennyire meghatározó tényezője életminőségünknek, akkor, úgy hisszük, megérte.

Leghamarabb a szemétgyűjtés fejeződött be, mert már kevés az építkezés, s a lakók is folyamatosan rendben tartják a házuk előtti területet. Új feladatként jelentkezett viszont, hogy a parkban már olyan szépen felnőtt némelyik fa, hogy sort kellett kerítenünk koronájuk alakító metszésére is. Bizony elkelt a benzinfűrész olyan ágakat kellett leszednünk. Egyből össze is vágtuk azokat és szépen be is raktuk a kemence körüli fatárolókba száradni. Még pár hónap és már alkalmasak lesznek a nagy nyári sütögetésekhez, a főzőcskékhez. Sajnos a hosszú és változatos tél nagyon megviselte építményeinket. A szokásos tisztító meszelés mellett most sok helyen cementes javításokra is szükség volt a sütögetőkön, s az emlék oszlopon is.

Olyan jól haladtunk, hogy dél alig múlt és már elő is készültünk a három féle húsból készült sűrű gulyáshoz, amit többek között, stílusosan pátyi szőlők bora is kísért.

Köszönjük mindenkinek, aki most is segített!
Képek a honlapunkon

Köszönjük mindenkinek, aki az 1%-ával, vagy közvetlenül pénzzel eddig is hozzájárult munkánkhoz. Kérjük, hogy tegyék ezt továbbra is!


Rendelkezzetek az SZJA 1%-ról a
Páty Zsámbéki-kanyar Lakóparkért Egyesület (PZSKLE) javára!
SZJA bevallásodba ezt az adószámot írd, vagy írasd be:
18704204-1-13


Kívánjuk, örömmel használjátok tovább is a teret, élvezzétek a parkot, a játékokat. Legyen továbbra is a találkozások, víg mulatságok színtere a Kemence-környék! Jó meccseket a pályákon!

Szép tavaszt kívánva, találkozzunk legközelebb május 1-én, a Forrási téri Majálison!

PZSKLE elnöksége

Meghívó

Nehéz elhinni, de jövő héttől tényleg megérkezik a tavasz és 14 fokos meleg is ígérkezik. 

Használjuk ki ezt a szép időt és találkozzunk április 13-án (szombaton), 9 órakor a Forrási téren, hogy közös munka keretében megszépítsük közvetlen környezetünket!

Az idei tennivalók:
•        szemétszedés a Kanyar egész területén
•        növények pótlása a téren
•        metszés
•        kemence, grillező meszelése
•        játszótéri eszközök festése
•        játszótéri kapuk javítása
•        Móricz Zs. u elején az üdvözlőtábla áthelyezése
•        napvitorla felhelyezése

Amit hozni kell:
•        szemétszedéshez: kesztyű
•        növénytelepítéshez: ásó, lapát, gereblye, talicska
•        metszéshez: metszőolló, kisebb fűrész
•        festéshez, meszeléshez: megfelelő védőruházat

Kísérő program:
•    Növénybörze
Nem tudsz mit kezdeni a rengeteg gyapjas tisztesfűvel, a burjánzó levendulával vagy van fölösleges tujád, fenyőd, egyéb bokrod? Hozd el szombaton a Forrási térre fölösleges kerti növényedet, lehet, hogy valaki nagyon örülne neki és még Te is találsz valami újat a régi helyére!

Rokolya Péter vállalta a főzést, így minden résztvevő számíthat valami finom egytálételre!
Ebéd igényeiteket feltétlenül jelezzétek április 11-ig (csütörtökig) a következő linken: 
http://www.doodle.com/y4wxnki373hd6pw9