Képek

Köszönet:


Nagyon köszönjük, hogy idén is sokan eljöttetek az április 14-ére meghirdetett társadalmi munkára. A szeszélyes áprilisi hűvös időben az eget kémlelve kezdtük a szemétszedést, a padok, szaletlik festését, a kemence meszelését, a kb. 300 növény ültetését 1/4 10 körül. A növényeket Bicsák Rita idén a Pátyi Kertcentrum-ból (www.patyikertcentrum.hu)  rendelte, akik rendkívül kedvezményes áron biztosították a cserjéket és a megbeszélt időre le is szállították a térre. Mindenkinek jó szívvel tudjuk ajánlani őket, mert a válogatott növények mellett rengeteg szakmai tudnivalóval is ellátják a vevőket.
A szemétszedők szerencsére évről évre egyre hamarabb térnek vissza a körútról, mert egyre kevesebb a szemét a környékünkön, de azért most is meg tudtunk tölteni jó néhány zsákot. Sajnos 2 óra elteltével az eső rákezdett és a festést nem tudtuk folytatni, de a munka nagy részét sikerült befejeznünk.

Ebédre Rokolya Péter gulyáslevest főzött csipetkével, amit friss fehér kenyérrel, tejföllel és nagy lelkesedéssel versbe foglalva kínált, a kemencéből pedig rövid idő múlva házi szilvalekváros papucsot, szerelmeslevelet varázsolt elő mindenki örömére.

A Pátyi Borért Társaság minden felnőtt résztvevőt meghívott  a  2011-es  Rosé és Pátyi Renessaince Cuvée mellett a társadalmi munka védőitalára, a saját első Kanyargós pálinkájára is. Mindenkit lenyűgöztek.  

 

Meghívó:

A tavasz már javában beindult és közeleg a társadalmi munkára kitűzött ÁPRILIS 14-e(szombat), 9:00.

Az idei tennivalók:
- szemétszedés a Kanyar egész területén + esetleg még valamelyik közeli terültet is megtisztíthatjuk (szemeteszsákot biztosítunk, kesztyűt hozzatok!)
- új növények telepítése
- metszés
- meszelés
- játszótéri csap szerelése: Valahogy meg kellene oldanunk, hogy el tudjon folyni a víz. Akinek van ötlete, szóljon!!!
- Móricz Zs. utcai információs tábla pár méterrel arrébb helyezése. Esetleg egy másik új telepítése a Töki utcába.
- padok, szaletlik, játékok festése

Fogunk főzni valami finom egytál ételt.

Az ebéd miatt kérem feltétlenül jelentkezzetek csütörtök estig, hogy tudjuk mennyi főre kell főzni, ha lehet ezen a linken: http://www.doodle.com/4bm454ieqq69yx73


Szükséges eszközök:
- Szemétszedéshez: csak kesztű
- növénytelepítéshez: ásó, lapát, talicska
- metszéshez: metszőolló, néhány gereblye is jól jöhet
+ meszet, festéket, csiszolópapírt veszünk.
+ még néhány speciális szerszámra biztos szükség lesz, de azt majd a helyszínen kitaláljuk


Tegyünk együtt a környezetünkért!
PZSKLE elnöksége