Képek


Szemétszedés köszönet

Az égiek kegyesek voltak hozzánk ma, a 9 órára meghirdetett kezdéskor pár esőcsepp ijesztgetett minket, majd az esőfelhőket elfújó erős szélben vágtunk neki a szemétszedésnek. A mai termés: 1 db púpozott 6 m3-es konténer, 10 db 240 l-es zsák, és 6 gumiabroncs, amit átmenetileg a Határ úton helyeztünk el, amíg jövő héten valamelyik gumisnál leadjuk.  Szerencsére a kanyar utcái ma már nem olyan szemetesek, mint 4-5 éve voltak, a kihívást a Töki utca folytatásánál a Lovarda környékén találtuk meg:  gumiabroncs, szilánkokra tört szélvédő, lökhárító, építési törmelék, csempe- és , betondarabok, ami a konténer nagy részét meg is töltötte. Akár erős ember fesztivált is rendezhettünk volna, ki tudja gyorsabban visszavenni a természettől a nem odavaló szemetet. Szép mulatság, férfimunka volt!

Dohos Sanyi elmondta, hogy a Pátynál kisebb lélekszámú Sándorfalván hulladékudvart  tartanak fenn, ezen kívül van közkomposztáló is. Sanyi, kérlek írj egy ismertetőt erről!

Játszótéri eszközök és kemence festése: a játékok festésének  a gyártó cég által ajánlott technológiai sorrendje: csiszolás, vékonylazúros festés, újracsiszolás, vastaglazúros festés.  A mai erős szélben ezt elhalasztottuk szélcsendes napokra, a  festőeszközöket én tárolom.

A munka utáni avattuk az új - Topi által tegnap megvásárolt - sörpadgarnitúrákat  Rokolya Peti remek gulyáslevesével és Giu almatortájával. A bográcsot üresen vitte haza a mester –ennél nagyobb siker nem kell.

Ezúton  is szeretnék köszönetet mondani minden szemétszedésben résztvevő lakónak, akik a következők:

Bagonyi Béla, Biernaczky Miklós, Borbély Tibor, Dohos Sanyi, Gacsal Károly és Kende Réka, György Mónika, Herényi &  Szilágyi család, Király család, dr.Kovács Tamás, Németh Orsolya, Piros család, Révész Ági, Ritecz János, Topi,Ujvári család, Simon család, Veres Kriszta családja

és a "Kis kezek nagy mesterek" elvén szorgoskodó utánpótlásnak : Gacsal Levente, Hajducsek Bence, Herényi Vince, Király Gergő,  György Emma,Kovács Gergő és Ujvári Kolos. Aki esetleg kimaradt volna, attól elnézést kérek, jelezze és honlapos hírben pótolni fogjuk a nevét.

A Pincehegyen Rokolya Péter és Ritecz János képviselte a kanyart.

a PZSKLE elnöksége nevében Anna

Meghívó

Kezdés: 9:00 Forrási tér
Területek: Kanyar, lovarda környéke (konténert biztosít a Lovarda), Pincehegy
Zsákot biztosít az Egyesület
Rokolya Peti bográcsgulyást fog főzni