Remélem, még nincsen szombat esti elfoglaltságotok. Na jó, tudom, elfoglaltságotok éppen lehet, de egy
* VACSORA MEGHÍVÁS* remélem sokatoknál űbereli a szokott esti programokat.
Levelezőlistánkat használom fel, hogy népszerűsítsem a Landora Pizzéria Pátyott úttörő vállalkozását:
Holnap, ,január *24-én, 19.00 órakor, BORVACSORÁT* tartanak, de nem akármilyet!
A Landora Pizzéria (PÁTY, Rákóczi u. 11. Tel: 06/23/344-356) az utóbbi három-négy év pátyi borversenyein kitűnt gazdák boraira épülő menűt állított össze. Bár a programban valami szakmai útmutatóról is szó esik, de azzal nem kell törődni, mert a borok magukért fognak beszélni. Ami ízlik, az ízlik.
Tény, a pátyi gazdák e kíváló reprezentánsai nagy utat tettek meg a pátyi bortól, a vacsora mellé megmutatható pátyi borig. Az apáktól, szomszédoktól megtanult, ellesett borkészítési módoktól jutottak el odáig, hogy rájöjjenek, csak az számít, amit a bor kíván. Igen, pincéinkben mi a bort szolgáljuk. Időnket, gondolatainkat áldozzuk neki azért, hogy amikor már széppé válva megmutathatjuk őt, onnan ő szolgáljon minket, vendégeinket, barátainkat.
Csendes ajánlásként súgom felétek, hogy Borklubunk a négy gazda közül kettőt már meglátogatott. Jó sokan voltunk mindkét pincében. Aki ott voltatok, most idézzétek fel kóstolási élményeiteket! Ha elképzeltétek, akkor gondoljatok arra, hogy a 2008-as, gyönyörű szüret borai is megjelennek a fehér asztalon. Most képzeljétek mellé az alábbi ételeket! Kell több egy jó szombat estéhez?
Fogadjátok hát szeretettel ezt a meghívást!
*Jelentkezés személyesen vagy a **06/23/344-356 telefonon.*
_**_Üdv,
*BORVACSORA
A PÁTYI BOROSGAZDÁK TISZTELETÉRE
*
Ötfogásos ínyenc vacsora a borosgazdák legjobb boraihoz.
Ismerkedés a gazdákkal és boraikkal.
A borokat bemutatja és szakmai útmutatással szolgál:
* Ritecz János borász/közgazdász*,
a borosgazdák szakmai patrónusa.
Az este hangulatát műsorral, zenével és meglepetés-vendéggel is igyekszünk fokozni! _Az este menüje:_
*Kerék Tibor Rajnai Rizling 2008**
*_/Házi füstölésű finom falatok, helyben sütött brióssal/
_*Gábor Ákos Chardonnay 2007
Kerék Tibor Chardonnay 2008* _/Sütőtök krémleves sült paprikával és kéksajttal
/_*Holczer Attila Zöldveltelini 2006*
*Déberling Zsolt Birtok Cuvée 2007*
_/Harcsapaprikás fokhagymás, csípős csuszával/_*
Déberling Zsolt Cserszegi Fűszeres 2007*
/köztes:/
*Gábor Ákos Rozé 2007*
*Holczer Attila Cabernet Sauvignon 2008*
_/Szarvasfilé vörösboros borókamártásban, sült szalvétagombóccal/
_*Kerék Tibor Cabernet sauvignon 2006*
_/Pátyi kecskesajt háromféle módon/
_*Déberling Zsolt Cabernet Sauvignon 2007* A vacsora után, a műsor vagy kellemes beszélgetés közben mód lesz a borok újrakóstolására.
Asztalfoglalás csak személyesen!
*A vacsora ára 4500.-Ft, *
a vacsorához és az újrakóstoláshoz felszolgált borok a borosgazdák ajándékai!
Ritecz János