Képek

 

Meghívó 2.:

Kedves Márton-napi Libás Borvacsorára felizgatott pátyi Szomszédok,

Már csak néhány nap és nov. 21-én, pénteken este, 20.000 órakor találkozunk a Közösségi Házban (Rákóczi út, a Krénnel szemben).

Örömmel tudatom, hogy csúcsjelentkezést értünk el. 44 rendes és +2 fő a várólistáról! Hiába a szigor, lágy a szívem. De jövőre, tényleg csak 44 főt fogadunk!

46-an sohasem voltunk még. Szeretném az érdeklődést betudni nem csak a múltban volt finom étel és borkínálatnak, a gyönyörű terítékeknek, a kulturált, jó hangulatnak, de annak is, hogy egyre többen ismeritek fel: a cudar évek miatti visszahúzódás saját csigaházainkba, nem megoldás. Az ember társas lény. Szükségünk van jó szomszédokra, barátokra, a közösségre. Ezt az igényt ki kell elégíteni. Nem lehetünk vegetáló csigalények. Brrr...  Kölcsönös viszony ez: egyénileg, családosan keressük, támogatjuk a közösséget, s a közösség is segít, támogat, örömet okoz.

Támogat építő, szépítő munkáival, rendezvényeivel. Tudjátok! Játszótér, környezetszépítés, Mikulás, Majális, s most a várva várt Borvacsora, majd az Advent, s a szilveszter esti, hangos összejövetel.  Örülünk Nektek.

A péntek estéről tegnap éjszakába nyúlóan volt az utolsó egyeztetés. A menüt már el is árulom:

Előétel : Ősz húrja zsong a libatepertős tálon  

Főétel : Rozé libamell, krumplipürén és rozmaringos-zelleres-körtekrémmel tálalva

Desszert : Körtés-mogyorókrémes sütemény

 

Meghívó 1.:

Ismét eljött november, Borklubunkba ismét jönnek a libák. 

Találkozzunk november 21-én, pénteken, este 20.00 órakor.

Helyszín szokásosan a Közösségi Ház, a Rákóczi úton.

Ennyi biztos, eddig tudjuk ma a verdiktet. De, mi lesz a borokkal? Jó kérdés!

Libás ügyekben jól állunk. Holnap gyűlnek a főző leányok eldönteni az idei menüt. Felőlük nyugodt vagyok, tavaly is nagyot alkottak. Össze is futott a nyálunk a ma esti vörös préseléskor, amikor felelevenítettük azt az estét.

Az előbbi mondatból a kulcsszavakat megragadva már át is ugrunk a borokhoz. Igen, jól olvastátok, ma este, mostanáig préseltük a Triola két szereplőjét a háromból: a Kékfrankost és a Cabernet Sauvignont. Harmadik társuk a Portuguiser már jó másfél hónapja türelmetlenül várta őket. Ma, november 5-én, végre találkoztak. Hogy lehet-e kóstolni friss, 2014-es Triolát a Borvacsorán? Hát, ilyen bátor nem vagyok. Gyors bor, tudjuk tavalyról, de ilyenre azért nem képes.

Ráadásul hinnétek? Nem ma préseltünk utoljára! Még javában erjed a nagy Cabernet! Naponta minimum 2x csömöszöljük. Nagyon szépen dolgozik, sűrű, illatos. Ha jól saccolunk, olyan november végén kerül csak be a présbe. Ilyen se volt még...

Hát, igen, ilyen unortodox időket élünk szüretileg itt, Pátyon. Borász barátaimtól hallom, az ország többi részén hasonló a helyzet. Megemlegetjük még 2014-et.

De nem sajnáltatom most tovább magunkat, inkább bevált, konok technikákkal elkezdem kutatni az országot, hogy kinek van készen már újbora. Ja, és szép lett-e? Illik-e majd az asztalunkra?

Egy szereplőben már biztos vagyok, egy másikban pedig reménykedek. Ahogy haladunk előre, nyugi,  jönnek majd a többiek is, de azért a hús mellé illően, lesz érlelt bor is. S, hogy a desszert majd milyen bort kíván? Holnap eldől az is.

Addig is, már fogadunk jelentkezéseket! Akik voltatok libás borvacsorán, tudjátok, hogy kb. 42-44 fő a maximum létszám, aki elfér a teremben.

A jelentkezéseket érkezési sorrendben rögzítjük, 2.000 Ft/fő biztosíték befizetése mellett.

Jelentkezzetek a szokásos módon, a levlistán!

Ritecz János