Kedves Barátaim a Borban,

második klubestünkön vagyunk túl. Ez alkalommal az olaszrizling szőlő borai közül kóstoltunk. Kicsit izgultam a borok kiválasztása miatt, mert mindig van másik választék. Most, így utólag értékelve az estét, azt hiszem sikerült az illatban, íz-zamatban jelentkező tájegységi különbségeket és a felső minőségi körökben mozgó pincék közötti nem elkülönítő, hanem kiegészítő kontrasztokat bemutatni.

Összejövetelünkön 25-en vettünk részt. Köszönetet kell mondanom Erdősi Annának a finom rágcsálnivalők beszerzéséért és előkészítéséért, Dancsa Anitának a létünket meghatározó pénzkezelésért, és nem utolsósorban az ebben a szerepben frissen bemutatkozó, az új dugóhúzókkal ördögien bánó Freund Lacinak, hogy amikor a szövegben odaértem, mindig a kezembe akadt a soron következő palack. De ne feledkezzünk meg Varga Sylkéről sem, aki használt munkaeszközeink óvó felújítását és őrzését vállalta a legközelebbi alkalomig. A termet berendező és rendberakó klubtársaink nélkül pedig sehol sem lennénk.
Végül, s nem utolsósorban a siker részesei voltunk mindannyian, akik el tudtunk jönni tisztelegni a szép borok előtt.
*Külön köszönetet kell mondanunk a Közösségi házban helyet adó Vilma asszonynak, valamint Molnár Klárának, aki az éjszakai zárást vállalta.* Mint kellemes meglepetésről, említést kell tennem az általam eddig még nem ismert Közösségi Ház kiállításairól is, ahol a bemutatott művek klubmunkánk mélyebb átéléséhez körülölelő kulturhátteret adnak.
Huhh, ennyi köszönet? Igen, úgy látszik, ennyi ember munkájára van szükség egy este sikeréhez.
Remélem, jól éreztétek magatokat. Találkozunk egy hónap múlva.
Addig is jó pohárba szép bort kívánva,

Ritecz János, MZs.62
Rizlingkóstoló és értékelés